Neeme Järvi: peame tutvustama klassikalist muusikat Eesti rahvale

04. september 2018.

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester esitles algavat 92. hooaega. Pressikonverentsil võtsid sõna maestro Neeme Järvi, ERSO juhatuse liige Kristjan Hallik ja ERSO toetajate esindajad.

«Kui ma 1960. aastal pärast Leningradis kooli lõpetamist Eestisse tööle tulin, käidi mulle kogu aeg peale, et tuleb mängida eesti muusikat. No siis oli üks noor mees, Pärt nimeks. Ja Eino Tamberg! Nad tegid raadios tehnilisi töid, aga oma värskete teostega tulid minu juurde,» ütles Neeme Järvi pressikonverenstil.

Seda Eesti heliloojate, aga ka eesti rahva teenindamise tööd tuleb ERSOl teha tänapäevalgi. «Me peame tutvustama klassikalist muusikat Eesti rahvale – Mozart, Beethoven, Brahms on heliloojad, kes peavad olema meie repertuaaris. On vaja ka külalisdirigente, kes nende loomingut hästi juhataks.»

LOE EDASI ja VAATA GALERIID Postimehe kultuuriportaalist.