ERSO jõudis esmakordselt Sibeliuse festivalile

07. september 2018.

7. septembri õhtul astub Lahti kuulsas kontserdimajas Sibeliuse festivalil üles Eesti Riiklik Sümfooniaorkester Neeme Järvi juhatusel. Rain Kooli vahendas festivalil toimuvat.

Maailma parimate kontserdimajade hulka valitud kontserdimajas Sibeliustalos korraldatakse juba pea 20. korda ei kellegi muu kui Sibeliuse festivali, vahendas “Aktuaalne kaamera”. Mõnevõrra üllatuslikult on maestro Neeme Järvi ja ERSO seal esimest korda.

Festivali juht Teemu Kirjonen nentis, et tegelikult on väliskoosseisude kutsumine festivalile alles üsna uus tava ning ERSOl on au olla kolmas välisorkester, kes Sibeliuse kantsis helilooja loomingut tema nõudlikele kaasmaalastele ette kannab. “Me oleme väga rõõmsad, et võime Eesti juubeliaastat nii pidulikult Sibeliuse muusika kaudu tähistada. Lisaks on siin ka ajalooline aspekt, sest käis ju Sibelius ise Tallinnas dirigeerimas mõnda siin kõlavatest teostest.”

Ühtlasi märkis Kirjonen, et Neeme Järvi varasematest Sibeliuse esitustest on selgelt kuulda teatud euroopalik lähenemine Soome rahvushelilooja teostele.

Loe uudist kultuur.err.ee lehel ja vaata “Aktuaalsest kaamerast”.