Aasta jazziauhinna sai Meelis Vind. Palju õnne!

24. aprill 2014.

Festival Jazzkaar koos oma kuldsponsori Danske Bank’iga andis kolmapäeval, 23. aprillil kell 21.00 Merepaviljonis Fatoumata Diawara kontserdi eel üle tänavused Eesti  jazziauhinnad.

Jazziauhindadega tunnustati juba kaheksandat korda Eesti silmapaistvamaid jazzmuusikuid. Danske Jazziauhind antakse viimase kolme aasta jooksul enim tähelepanu pälvinud aktiivsele ja loomingulisele jazzmuusikule. Tänavuse Danske Jazziauhinna sai klarnetist-helilooja ja mitmete ansamblite liider Meelis Vind, kes on tuntud väljapaistva klassikalise muusikuna ja särava jazzartistina. Duost Raivo Tafenauga Eesti Riikliku Sümfooniaorkestrini – nende kahe koosseisu vahele mahub mitmeid erinevaid kollektiive, kellele Meelis Vind on muusikat loonud, kellega koos kontserte andnud ja heliplaate salvestanud. Neist viimane kannab nimetust „Liivamandala“ (2014, Paw Marks).

Hindamaks noorte, kuni 26-aastaste muusikute initsiatiivi, head taset ja loomingulisust annavad Eesti Jazzliit ja Jazzkaar välja Noore Jazzitalendi auhinna. Tänavu pälvib selle pianist ja helilooja Kirke Karja oma loomingulisuse, initsiatiivikuse ja aktiivsusega erinevates ansamblites, iseäranis koosseisus Pae Kollektiiv, kellelt ilmus aasta alguses debüütalbum.

Aastast 2009 tunnustatakse Jazziedendaja auhinnaga inimesi, kes aitavad oluliselt kaasa jazzmuusika tutvustamisele ja arendamisele Eestis. Tänavuse Jazziedendaja auhinna pälvisid Guido Kangur ja Pille Lukin. Koos on nad korraldanud festivali Sõru Jazz Hiiumaal, suvekontserte mitmel pool Eestis ja esmaspäevaseid jazzikontserte Tallinnas, kus kõikjal esinevad Eesti andekad jazzmuusikud.

Kokku esitati jazziauhindadele üle neljakümne kandidaadi. Lõpliku otsuse langetasid spetsialistidest, muusikutest ja ajakirjanikest koosnevad žüriid.

Lisainfo: www.jazzkaar.ee