ERSO ees on multitalent Olli Mustonen

30. aprill 2014.

Nüansirikas, nõtke ja humoorikas – just selline on Mozarti 26. klaverikontsert, mille solistiks ja dirigendiks on multitalent Olli Mustonen.

Sel nädalal teeb ERSOga tööd The Sunday Timesis unelmate pianistiks tituleeritud Soome pianist, dirigent ja helilooja Olli Mustonen, kelle juhatusel ja soleerimisel kõlavad reedel, 2. mail Estonia kontserdisaalis tema enda teos “Vana kirik Petäjävesil”, Mozarti Klaverikontsert nr 26 D-duur ja Prokofjevi 6. sümfoonia.

“Põnev, omanäoline ja äärmiselt veenev,” just nii iseloomustati Olli Mustoneni pärast tema viimast kontserti koos Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga. (Sirp). “Ta annab igal ettekandel kogu oma ihu ja kogu oma hinge. Ta on unelmate pianist, kes on suutnud ületada selle tunnetusliku barjääri, mille olemasolust teised mängijad teadlikudki pole.” (The Sunday Times).

29.04.2014. Solisti ja dirigendina on ERSo ees multitalent Olli Mustonen. Foto Maarja Kasema.
29.04.2014. Solisti ja dirigendina on ERSo ees multitalent Olli Mustonen. Foto Maarja Kasema.

Olli Mustonenil on tänapäeva muusikamaailmas ainulaadne koht. Pianistina on ta oma originaalsuse ja briljantse tehnikaga lummanud publikut kõikjal Euroopas ja Ameerikas ning dirigendina asutanud Helsingi festivaliorkestri ja juhatanud mitmeid orkestreid üle maailma. Nii Olli Mustoneni klaverimängu kui ka dirigeerimise lähtepunktiks on tema kui helilooja. Mustonen on veendunud, et igas esituses peab kõlama esiettekande värskus, et nii publik kui esitajad tunnetaksid heliloojat oma kaasaegsena.


FOOKUSES OLLI MUSTONEN

Reedel, 2. mail 2014 kell 19 Estonia kontserdisaalis

Olli Mustonen. “Vana kirik Petäjävesil” (“Vanha kirkko Petäjävedellä”, esiettekanne Eestis)
Wolfgang Amadeus Mozart. Klaverikontsert nr 26 D-duur
Sergei Prokofjev. Sümfoonia nr 6 es-moll

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Solist ja dirigent OLLI MUSTONEN

Üksikpilet 20 € / sooduspilet (üli)õpilastele ja pensionäridele 15 €.
Piletid müügil Estonia kontserdisaali kassas (tel. 6 147 760) ning Piletimaailmas ja Piletilevis