ERSOt tunnustati nii kodumaal kui Ameerikas

07. jaanuar 2014.

Lõuna-Florida ajakirjandus valis Kravis Center´is toimunud ERSO kontserdi 2013. aastal toimunud tähtsamate kultuurisündmuste top kümnesse. Taaskord rõhutati Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri maailmataset. ERSO kontsert oli suurepärane üllataja.

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester on pälvinud eduka Ameerika-turneega rohkelt postiivset tagasisidet.

Kodumaal andis välisminister Urmas Paet Eesti Riiklikule Sümfooniaorkesterile üle 2013. aasta kultuuripreemia. Välisministeeriumi tänavuse kultuuripreemia laureaat on Eesti Riiklik Sümfooniaorkester (ERSO). Välisminister Paet tunnustas ERSO dirigente Neeme Järvit, Nikolai Aleksejevit ja Anu Tali tänukirjadega. ERSO nimel võttis kultuuripreemia vastu ERSO direktor Kadri Tali.

„Soovime tunnustada ERSOt seoses möödunud aasta novembris toimunud eduka kontsertturneega Ameerika Ühendriikides, kus meie muusikud pälvisid suurepärase vastukaja nii publikult kui Ameerika meedialt,“ ütles välisminister Paet. „Kultuurisaadikuna on ERSO esindanud Eestit ja tutvustanud Eesti muusikat parimal moel väga paljudel rahvusvahelistel muusikafestivalidel,“ lisas Paet. ERSO kõrget kvaliteeti on esile tõstetud ka meedias ning tunnustatud mitme auhinnaga, millest olulisim 2004. aastal pälvitud Eesti esimene Grammy. ERSO on vanim regulaarselt tegutsev sümfooniaorkester Eestis.

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester rõõmustab kodupublikut taaskord Estonia kontserdisaalis kauni kontserdiga ÄRKAMINE: Meditatsioon Tüüri muusika ja eesti luulega.

Loe Välisministeeriumi pressiteadet.
Loe ülevaadet Lõuna-Flordia 2013. aasta parimatest kultuurisündmustest.