ERSO kontsert liigutas Lõuna-Florida publikut

08. jaanuar 2014.

Lõuna-Florida ajakirjandus valis Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri 13. novembril West Palm Beachis Kravis Centeri kunstide keskuses toimunud kontserdi sealse piirkonna kümne tähtsaima kultuurisündmuse hulka 2013. aastal. Rõhutati ERSO maailmataset ja seda, et kontsert oli suurepärane üllataja.

ERSO novembrikuine kolmenädalane USA kontserdituur pälvis Ameerika meedias ohtralt kiitvaid arvustusi, muu hulgas ajalehtedes New York Times, Times Union, Daily Gazette ja Los Angeles Times.

Klassikalise muusika arvustuste lehekülg South Florida Classical Review kirjutab, et ERSO debüütesinemine Lõuna-Floridas oli jahmatavalt hea, ning kiidab orkestri erakordset täpsust, säravat kõla ja seda, et pillirühmad ei kao ühtlases helidekeerises ära, vaid kostavad just parajalt välja. Kravis Centeri tihti leigeks jääv publik võttis esinejad arvustaja sõnul vastu ebatavaliselt soojalt – rõõmuhõigete ja braavodega.

Kontserditurnee eest pälvis ERSO ka välisministeeriumi kultuuripreemia.

http://www.ohtuleht.ee/559825/erso-kontsert-liigutas-louna-florida-publikut