ERSO ees soleerib viiuldaja Daniel Lozakovich

30. september 2022.

ERSO pressiteade

Reedel, 30. septembril kell 19 soleerib ERSO ees kõigest 21-aastane rootsi viiuldaja Daniel Lozakovich. Koos esindusorkestri peadirigendi ja kunstilise juhi Olari Eltsiga tuleb kontserdil „Keelatud armastus“ ettekandele Pjotr Tšaikovski viiulikontsert. Lisaks kõlab sel õhtul César Francki, Maurice Raveli ning Mieczysław Karłowiczi armastuslugudest inspireeritud looming.

Vaatamata noorele eale on Daniel Lozakovich nõutud solist üle terve maailma. Juba 15-aastaselt sõlmis ta eksklusiivse lepingu maailma tuntuima plaadifirmaga Deutsche Grammophon. Tema debüütalbum jõudis Prantsusmaa ja Saksamaa müügiedetabelites esikohale. Lozakovich on sage külaline mainekatel lavadel ja suurimatel muusikafestivalidel nagu Verbier’ festival, Jurmala muusikafestival, Menuhini festival Gstaadis, Festival de Pâques – Aix-en-Provence ja Tanglewoodi muusikafestival. Noor viiulivirtuoos mängib 1727. aastal valmistatud Stradivariuse viiulil.

ERSO peadirigent Olari Elts kirjeldab Lozakovichit kui erakordset talenti, kes on põrmustavalt musikaalne. Lisaks kontserdile „Keelatud armastus“ musitseerivad Olari Elts ning Lozakovich koos käesoleva aasta detsembris ERSO välisturneel Nürnbergis, Pariisis ja Münchenis.

Lozakovich on varem ERSOga üles astunud 2019. aastal, mil Neeme Järvi juhatusel esineti maineka festivali Radio France Occitanie Montpellier avakontserdil.