20. augustil esitab ERSO pianist Rein Rannapi ja rokkbändiga ansambel Ruja tuntuimaid laule

18. august 2020.

Eesti taasiseseisvumise aastapäeval toimub Tallinna lauluväljakul ajalooline kontsert, kus legendaarse ansambli Ruja teosed kõlavad seatuna sümfooniaorkestrile. Dirigendipuldis on Kaspar Mänd.

Kontserdi solist ja seadete autor Rein Rannap on koos ERSOga lavale kutsunud Peter Põderi ja Jörgen Pakkase kitarridel, Kaarel Liiva basskitarril, Ramuel Tafenau trummidel ning Kaspar Tamburi süntesaatoritel.

„Mul on suur heameel järjekordse ulatusliku koostöö üle. Tean, et mu uued seaded saavad kõlama parimas kvaliteedis, mida on üldse võimalik ette kujutada. Pingutasin orkestreerides muuhulgas ka selle nimel, et  ERSO muusikutel oleks seda kava mängida huvitav ja vaheldusrikas,“ kirjeldab Rein Rannap kontserdiks valmistumise protsessi.

Neljapäeval toimuva kontserdi kavas on Rannapi armastatuimad meloodiad, mida publik teab tõenäoliselt peast: “Eesti muld ja Eesti süda”, “Rahu”, “Nii vaikseks kõik on jäänud”, “Ilus maa”, “Suudlus läbi jäätund klaasi”, “Need ei vaata tagasi”, “Sa oled mul teine”, “Õunalaul”, “Eile nägin ma Eestimaad”, “Must lind”, “Must ronk”, “Kel on laulud laulda” ja paljud teised.

Viimati kõlas Ruja muusika Tallinna lauluväljakul täpselt kolm aastat tagasi – 2017. aasta 20. augustil, mil 14 000 inimest elasid kaasa kontserdile “Eesti muld ja Eesti Ruja”.

ERSO toimekas suvehooaeg jätkub Baltimaade sümfooniaorkestrite ühisprojektiga Ventspilsis, kuhu ERSOst sõidab 12 muusikut, seejärel ootavad ees ERSO sellel aastal ainsateks jäävad väliskontserdid Cēsises ning Pärdi Päevade avakontsert Jaani kirikus.

Estonia kontserdisaalis näeb ERSOt juba 11. septembril, kui piduliku kontserdiga avatakse orkestri 94. hooaeg. Avakontserdid on alati erilised, kuid seekord on pidulikkust veelgi enam – ERSO ees on orkestri uus peadirigent ja kunstiline juht Olari Elts ning hooaega tervikuks ühendavad märksõnad on Ludwig van Beethoven, kelle sünnist möödub detsembris 250 aastat, ning revolutsioon, mille see muusikahiid oma isiku ja loominguga käivitas.