Virtuaalne kontsert: soolo ja duo

27. aprill 2020.

ERSO klarnetirühma kontsertmeister ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia õppejõud Soo-Young Lee salvestas oma versiooni kodukontserdist. Soo-Youngi esituses kõlab Astor Piazzolla teos “Oblivion” / “Unustus”. Oma videoga tõstatab ta tõsise küsimuse, kuidas pärast enam kui kuu kestnud pausi hakata taas klarnetit mängima. „Algatuseks võta sisse mugav asend ja seejärel… kutsu oma kallid kolleegid unustusse,“ ütleb muusik väikese irooniaga.


Liina Žigursi ja Regina Udodi vioola- ja kontrabassiduo. Särtsakad daamid on kumbki oma pillirühma abikontsertmeister, Regina kontrabassi- ja Liina vioolarühmas. Liinal on ERSO koosseisus lõppemas 22. ja Reginal 7. hooaeg.
Gliere’i süit vioolale ja kontrabassile on originaalis loodud viiulile ja tšellole, kuid Ameerika kontrabassimängija ja helilooja Frank Proto, kes tähistab järgmisel aastal oma 80. sünnipäeva, on viis selle kaheksast osast seadnud sellisele toredale ja haruldasele koosseisule nagu vioola ja kontrabass.
Regina sõnul on ta Gliere’i süiti tahtnud mängida juba pikka aega ning tal on ülimalt hea meel, et ka Liinal selline mõte tuli. Regina: „Meie omavaheline distants selle kammerteose salvestamise ajal oli küll suur – ligi 155 km –, aga protsess oli põnev. Lindistasime kumbki oma partii oma kodus, teineteist kuulmata, ja Veljo Sakkos tegi kauni töö ning pani meie videod kokku. Ma väga loodan, et kui eriolukord lõpeb ja kontserdielu hakkab ajapikku taas tärkama, tuleb meil võimalus seda teost ka päriselt koos, ühes ruumis esitada. Kolleegide ja sõpradega koosmusitseerimist ma väga igatsen.“