ERSO jätkab “Kasvan koos muusikaga” lastekontsertidega

15. november 2018.

19. ja 21. novembril ootab ERSO Estonia kontserdisaali kõige nooremat publikut. Populaarsed lastele mõeldud “Kasvan koos muusikaga” kontserdid on sel aastal osa orkestri 100 kontserdi projektist, mis on kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

“Juubeliaastal ootame Estonia kontserdisaali pisikesi muusikasõpru, et üheskoos avastada põnevat orkestrimuusikamaailma,” sõnas ERSO juhatuse liige Kristjan Hallik. “See on kontsert, kus emad-isad ei pea nõudma lapselt sajaprotsendilist vaikust, kuid iga aastaga peaksime astuma väikese sammukese edasi teadliku muusikakuulamise suunas. Kindlasti saavad mudilased selgeks, milline vahe on keel- ja puhkpillidel ning kuidas need kõlavad,” lisas Hallik.

Kontsertidel “Kasvan koos muusikaga” kõlab Arvo Pärdi ja Edvard Griegi muusika, mida lastel aitavad paremini mõista Peeter Veltmanni vahetekstid.

Kavas:
Edvard Griegi süit “Holbergi aegadest” keelpillidele
Arvo Pärdi “Kvintetiino” flöödile, oboele, klarnetile, fagotile ja metsasarvele
Kontserdi lõpetame peatset juubelilaulupidu ja -tantsupidu silmas pidades Miina Härma “Tuljakuga”.

Muusika-aastal sündinud lastele on kontsert tasuta. Kontserti esitleb Selver.

Novembris annab ERSO Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul nädala jooksul 100 kontserti üle Eesti. Kontserdid toimuvad 17. kuni 23. novembrini igas Eesti maakonnas, publiku ette astub kokku 26 erinevat ERSO muusikute kooslust. Lisaks sümfoonia-, kammer-, keelpilli- ja barokkorkestrile esinevad sekstetid, kvintetid, kvartetid, triod ja duod.

Lisainfo 100 kontserdi projekti kohta leiab: https://100kontserti.erso.ee/kava/

2018. aastal möödub 100 aastat Eesti Vabariigi loomisest. Lähem info juubelisündmuste kohta on leitav veebilehelt www.EV100.ee.

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
erso@erso.ee
Tel: 6147 7788
www.erso.ee