Heliloojate liidu ja LHV uue muusika autasu pälvis Erkki-Sven Tüür

13. aprill 2018.

Eesti heliloojate liidu ja LHV uue muusika autasu pälvis Erkki-Sven Tüür teose “Solastalgia” eest, mille maailma esiettekanne toimus eelmise aasta lõpus Amsterdamis. Autasu suurus on 5000 eurot.

Autasu anti üle reede õhtul Estonia kontserdisaalis toimunud Eesti muusika päevade sümfooniaõhtul, kus Age Veeroosi ja Toivo Tulevi uudisloomingu kõrval esitati Erkki-Sven Tüüri 4. sümfooniat “Magma”, mille helilooja pühendas maailmakuulsale šoti soololöökpillimängijale Evelyn Glennile, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

Kontserdil soleeris ERSO ees löökpillidel Heigo Rosin.

“Mina olen rõõmus ja üllatunud, et mulle selline au on osaks saanud, ja tänulik asjatundjatele ja kolleegidele, kes sedamoodi suvatsesid otsustada. See töö, mille eest ma olen selle saanud, tähendas mulle palju ja ma loodan, et kas järgmisel või ülejärgmisel hooajal saab “Solastalgiat” pikkoloflöödile ja orkestrile ka meie Eesti publik kuulata,” rääkis Tüür.

Vaata uudist “Aktuaalses kaameras”.