ERSO ja RAMi turnee Hiinas ja Hongkongis saab stardipaugu 9. märtsil Estonia kontserdisaalis Sibeliuse “Kullervo-sümfooniaga“ Leif Segerstami juhatusel

08. märts 2018.

Vahetult enne Eesti Rahvusmeeskoori Hiina turneed ja ühiseid kontserte ERSOga Hongkongi kunstide festivalil tuuakse suur osa turnee repertuaarist ka kodupubliku ette. Eesti esinduskollektiivide ja Soome dirigent Leif Segerstami esituses kõlavad reedel, 9. märtsil Estonia kontserdisaalis Sibeliuse “Kullervo-sümfoonia”, Pärdi “Cantus Benjamin Britteni mälestuseks” ja Tubina “Süit eesti tantsuviisidest”. Viimases soleerib ERSO kauaaegne kontsertmeister Arvo Leibur.

Soome rahvuseeposel “Kalevala” põhinev vokaalsümfooniline “Kullervo-sümfoonia” on Soome suurima sümfonisti loomingus üks rohkelt poleemikat tekitanud ja tähelepanu äratanud teos. Juba esimestel ettekannetel pälvis “Kullervo-sümfoonia” erakordse edu ja publiku poolehoiu, ometi ei lubanud kriitilise meelega helilooja seda oma eluajal hiljem ette kanda ning teos kadus enam kui kuueks kümnendiks kontserdilavadelt.

Kontserdi alguses annavad Eesti Pillifondi juhatuse liige Marje Lohuaru ning pillifondi investor ja tšello omanik Aare Kaarma ERSO tšellorühma kontsertmeister Theodor Sinkile pidulikult üle ajaloolise tšello aastast 1842, millega Theodor Sink reisib ka Hiina.

Esmakordselt lähevad ERSO ja RAM välisturneele Soome dirigent Leif Segerstamiga, kellega koostöö sai ERSO-l alguse aastal 1989. Leif Segerstam on Turu Filharmoonia Orkestri peadirigent, külalisdirigendina teeb Segerstam regulaarset koostööd sümfooniaorkestritega üle kogu maailma ja juhatab etendusi New Yorgi Metropolitan Operas, Londoni Kuninglikus Ooperiteatris, Milano La Scalas jm.

Eesti Rahvusmeeskoori peagi algavat turneed Hiinas ning RAMi ja ERSO ühiseid kontserte Hongkongis tutvustatakse samal õhtul, 9. märtsil kell 18 algaval eelkontserdil, kuhu on oodatud kõik, kes on ostnud pileti kontserdile “Tallinn –> Shanghai“. Eelkontserdil kõlab RAMi ja Theodor Sinki esituses Felix Mendelssohni unikaalsele esituskoosseisule loodud “Vesprilaul“, juhatab Kuldar Schüts.

Eesti Rahvusmeeskoor esineb oma peadirigent Mikk Üleoja juhatusel a cappella kavadega ka Pekingis, Shanghais ja Singapuris. Eesti Rahvusmeeskoori Hiina turnee ja kontserdid Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga Hongkongis on osa Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud muusikaprogrammist.

Lisainfo:
Anastassia Dratšova
ERSO
anastassia@erso.ee
+37255916274