Reedel jõuab Eestisse globaalse majanduse kriisi käsitlev dokumentaalfilm, mida saadab sümfooniaorkester

28. november 2017.

Reedel, 1. detsembril räägitakse Estonia kontserdisaalis globaalse majanduse kriisist. ERSO ja PÖFFi koostöös tuleb esitusele dokumentaalfilm, mis peegeldab maailma tööstuse ja rahanduse valdkonna võtmefiguuride vaimset seisundit, uurides nende väärtushinnanguid, filosoofiaid ja mõtteviise. Filmimuusikana kõlab live-soundtrack Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ja dirigent Kristjan Järvi esituses.

Video- ja performance’i-kunstnik Marina Landia pani videomaterjali kokku intervjuudest Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni peasekretäri José Ángel Gurría, Saksa autotootja Daimleri nõukogu esimehe Manfred Bischoffi, meediaärimehe Steve Forbesi ja teistega. “Juba 15 aastat on minu peatähelepanu kunstnikuna olnud suunatud globaalsele majandusele. Koos majanduskriisi algusega hakkasin ma tegema videointervjuusid kriisi mõjust ühiskonnale nii ärimaailma juhtide kui poliitikutega. Selle tulemusena valmisid videod, mis pakuvad vaatajatele üksikasjalikke ülevaateid  praeguse aja globaalsetest suundadest, pakkudes ka sügavamaid sissevaateid,” kommenteerib oma tööd Marina Landia.

Õhtu algab majandusteemalise paneeldiskussiooniga, kus filmi temaatikast lähtuvalt avavad maailma majanduses toimuvat Europarlamendi liige Kaja Kallas ja režissöör Marina Landia. Paneeldiskussioonil osaleb ka mõjukas riskiinvestor, Ventura Group’i tegevjuht  Mo El Husseiny Araabia Ühendemiraatidest, kes on investeerinud üle 590 miljoni dollari erinevatesse tehnoloogiaettevõtetesse, sh Snapchat, Spotify, Alibaba.com, Uber, Twitter. Mo El Husseiny on ka üks Marina Landia filmi “Regular Crisis” tegelastest. Vestlust modereerib Postimehe peatoimetaja Lauri Hussar.

Filmi live-soundtrack’ina kõlab oma loomingus ühiskonnakriitika teemadele keskendunud Hollandi helilooja Louis Andriesseni, indie-rock ansambli The National kitarristi Bryce Dessneri, alternatiiv-rock’i ansambli Radiohead kitarristi ja klahvpillimängija Jonny Greenwoodi, Leedu helilooja Gediminas Gelgotase ja Kristjan Järvi muusika.

Treiler: https://vimeo.com/142244587

ERSO ja Kristjan Järvi (Foto: Mait Jüriado).

Üritus Facebook’is: https://www.facebook.com/events/1518980418189884/

Lisainfo:
Anastassia Dratšova
anastassia.dratsova@erso.ee
+372 55916274
www.erso.ee
https://www.facebook.com/eestiriikliksumfooniaorkester/