“Kriis on väga tavaline asi, sellega on vaja lihtsalt ära harjuda…” (Kristjan Järvi)

28. november 2017.

Kuku raadiol käis külas dirigent Kristjan Järvi, kes tutvustas ERSO ja PÖFFi selle nädala suurejoonelist kriisiprojekti “Regular Crisis”.

Film “Regular Crisis” on Kristjan Järvi sõnul koostatud väga erinevatest vaatevinklitest. Sõna saavad nii need, kelle ettevõtted on täieti pankrotti läinud, kui ka need, kes juhendavad, kuidas kriisist välja tulla. Ta rõhutab, et ilmselgelt on igapäevaelus olemas võimalused, kuidas kriisist välja tulla. “Majanduskriis ei tähenda seda, et inimesed jäävad vaeseks. Mõne jaoks on see just rahategemise aeg,” ütleb Kristjan Järvi ning lisab, et “terve muusikatööstus on ju ka majanduse õnge otsas. Raha saada ja raisata on väga kerge. Aga seda ideede ja kreatiivsusega tekitada on juba palju raskem”.

Filmi “Regular Crisis” n-ö mootoriks on Kristjan Järvi valitud muusika, mis kõlab sümfooniaorkestri live-ettekandes. Kristjan Järvi: “Muusika on selles filmis see, mis kujundab kogu dramaturgiat, see on vedur, mis kujundab tervet üles ja alla minekut, ja seda mitte ainult finantsilises mõttes, vaid ka meie emotsioonides, meie mõtetes, meie olemuses. /…/ Ainuke asi, mis lõhub meie aju režiimi, on emotsioon. Kui seda emotsiooni targalt suunata, hakkavad paljud asjad liikuma. Ja see ongi tegelikult kunsti eesmärk.”

KUULA SAADET