Eestisse tuleb kontserti andma ja DVDd salvestama ooperistaar Thomas Hampson

28. august 2017.

Palju kordi maailma kauneima baritonihäälega lauljaks tituleeritud Ameerika laulja Thomas Hampson tuleb koos nimeka režissööri Jason Starriga Eestisse, et salvestada koos Neeme Järvi ja ERSOga DVD Mahleri muusikaga. Eesti publikul on suurepärane võimalus osaleda maailma ooperilavade superstaari kontserdi avalikul salvestusel 27. septembril Estonia kontserdisaalis.

Thomas Hampsoni kollektsioonis on rohkelt nii Grammy, Echo kui Edisoni auhindu, ta on salvestanud üle 150 heliplaadi, tema päralt on maailma parimad ooperi- ja kontserdilavad ning välimuse poolest võiks ta vabalt olla filmistaar. Ülemaailmse leviga DVD annab välja Video Artists International. Tallinnas tulevad ettekandele kaks meistriteost Gustav Mahleri varase loomingu hulgast: “Rändselli laulud” – vokaaltsükkel helilooja enda tekstidele – ning nooruslikult helge ja uljas I sümfoonia.

Thomas Hampsoni mahukas ning äärmustesse ulatuv repertuaarivalik hõlmab enam kui 80 rolli Itaalia, Saksa, Prantsuse, Inglise, Ameerika, Vene ja Poola heliloojate ooperites, tuhandeid Ameerika ja Inglise laule, Prantsuse šansoone ja Saksa lied’e. Ooperilavadel on ta avaldanud võrdselt sügavat muljet nii meisterlikult dramaatiliste rollilahendustega kui oma võrratu lüürilis-dramaatilise baritonihäälega, millega saab suurepäraselt esitada kogu vokaalrepertuaari alates ooperižanri esimestest teostest kuni nüüdismuusikani. Thomas Hampson on maailma ooperilavade üks praeguse aja enim kiidetud baritone, keda on eriti ülistatud Verdi ja Wagneri ooperite suurrollide, samuti Mahleri vokaalsümfooniliste teoste soolopartiide ees. Vaid paar kuud tagasi laulis Hampson La Scalas Paavo Järvi juhatusel nimirolli Mozarti ooperis “Don Giovanni”.

Interpreeditöö kõrval on Thomas Hampson aktiivselt tegev ka teaduse, hariduse ja tehnoloogia valdkonnas. Hiljuti sai temast Ameerika Kunstide ja Teaduste Akadeemia liige ning 2003. aastal asutatud Hampsong Foundation’i vahendusel rakendab ta vokaalmuusikat kultuuridevahelise mõistmise ja dialoogi edendamisel.

Lisainfo:
Anastassia Dratšova
anastassia.dratsova@erso.ee
+372 559167274