30.03.2017: festivali TALLINN MUSIC WEEK 2017 avakontsert Kristjan Järvi juhatusel

14. märts 2017.

27. märtsist 2. aprillini toimuva uue muusika ja linnakultuuri festivali Tallinn Music Week (TMW) avab neljapäeval, 30. märtsil Kultuurikatla Katelde saalis tippdirigent Kristjan Järvi koos maailmanimedest nüüdismuusikute Bellatrixi ja Gene Pritskeri ning tuntud Eesti muusikute kollektiiviga Glasperlenspiel Ensemble, mille koosseisus astub lavale valdavalt ERSO muusikutest koosnev keelpillikvartett Prezioso.

TMW 2017 avakontserdil „Radio Head Rewritten“ kuuleb valitud palu nii minimalismi suurkuju Steve Reichi teosest “Radio Rewrite”, mis põhineb ansambli Radiohead lugude motiividel, kui Kristjan Järvi, nüüdismuusika helilooja ja kitarristi Gene Pritskeri ning beatbox’i maailmameistri Bellatrixi omaloomingut.

Rahvusvahelist kolmikut saadab avakontserdil Glasperlenspiel Ensemble, kuhu kuuluvad keelpillikvartett Prezioso (I viiul – Hanna-Liis Nahkur, II viiul – Mari-Katrina Suss, vioola – Helena Altmanis, tšello – Andreas Lend), hinnatud pianist ja helilooja Kristjan Randalu, üks meie nõutumaid žanriüleseid trummareid Hele-Riin Uib, “Klassikatähtede” saates tuntust kogunud löökpillimängija Heigo Rosin, flötist Heili Rosin, džässpianist Kirke Karja, kontrabassist Mihkel Mälgand ja saksofonist Martin Kuusk.

OSTA PILET