Erkki-Sven Tüüri muusika kõlab Olari Eltsi ja Paavo Järvi juhatusel Portugalis ja Saksamaal

05. mai 2016.

Orkester Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen Paavo Järvi juhatusel annab alates tänasest kolm järjestikust kontserti Bremeni kontserdimajas Die Glocke (4., 5. ja 7. mail), kavas Viini klassikud Mozart ja Beethoven ning Tüüri Gesualdost inspireeritud keelpilliteos „L’ombra della croce“ („Risti vari“).  Kontserdil „Beethoven made in Bremen – as popular as ever“ tuleb ettekandele Beethoveri Sümdoonia nr. 3 „Eroiva“, Mozarti Viiulikontserdis nr. 5 soleerib orkestri kontsertmeister Florian Donderer.

Paavo Järvi. Foto Klaus Rudolph.
Paavo Järvi. Foto Klaus Rudolph.

28. mail toob Olari Elts Porto Muusikamaja Sümfooniaorkestriga ettekandele Tüüri ühe värskema sümfoonilise teose, I maailmasõja 100. aastapäeva puhuks loodud „Le poids des vies non vécues“ („Elamata elu paine“, 2014) koos Dmitri Šostakovitši Sümfooniaga nr. 7 „Leningrad“. Kontsert pealkirjaga „Wartime music“ toimub Porto Muusikamajas (Casa da Música).

Loe uudist EMIKi kodulehel.