3. märts 2016. Oboemängija Heli Ernitsa doktorikontsert Kadrioru kunstimuuseumis

12. veebruar 2016.

Neljapäeval, 3. märtsil kell 19 Kadrioru kunstimuuseumis

Heli Ernitsa viimane doktorikontsert on kummardus puhkpillikvintetile, inspireeritud eriti just viimase olulisest rollist Eesti muusikaloos. Kontserdil kõlavad muuhulgas kaks esiettekannet – Lauri Jõelehe uudisteos puhkpillikvintetile ja Tõnu Kõrvitsa uudisteos sooloinglissarvele.

Viis puhkpilli, igaüks justkui erinevast ilmakaarest, saavad kokku puhkpillikvintetis – särav virtuoosne flööt kõlapildi tipus, fagott seismas bassihääle eest, keskel laulev oboe, paindlik klarnet ja pidulikkust lisav metsasarv. See koosseis on heliloojaid, pillimehi ja kuulajaid võlunud juba üle kahesaja aasta.

Esineb puhkpillikvintett Estica:
Heli Ernits oboe, inglissarv
Anna Kelder flööt
Helena Tuuling klarnet
Meelika Mikson metsasarv
Mari Gienow fagott

Kavas: A. Reicha, J. Ibert, H. Eller, E. Vetemaa, L. Jõeleht, T. Kõrvits

Pilet 5 € (müügil Piletilevis ja kohapeal)
OSTA PILET