ERSO toob Olari Eltsi juhatusel publiku ette erinevaid kultuure ühendava teatraalsete efektide ja animatsioonidega kontserdi

17. detsember 2015.

Sel reedel, täpselt Eesti esindusorkestri 89. sünnipäeval saab ERSO kontserdi külastaja lisaks muusikaelamusele nautida ka animafilmi ja teatraalsust. Täiesti erilise kava on kokku pannud ERSO peakülalisdirigent Olari Elts, kelle haare üle maailma iga aastaga laieneb ning kelle puhul kriitikud aina enam ülivõrdeid kasutavad. “Show tõeline staar oli Eesti dirigent Olari Elts, kes võlus justkui imekombel välja analüütilised, mikroskoopiliselt detailsed esitused, millest kiirgas spontaansust, värskust ja eredat elu.” (The Scotsman, 11.05.2015). “Tal on poisilik ja pulbitsev karisma. See kandus publikuni.” (The Scotsman, 3.12.2014).

Kaija Saariaho rohkelt tunnustust pälvinud klarnetikontserdis D’om le vrai sense soleerib maailma üks tunnustatumaid klarnetiste Kari Kriikku, kellele on see teatraalne teos pühendatud ning kelle soleerimisel korduvalt kõlanud nii Euroopas kui Ameerikas. “Suurepärane teos /…/, suurepärane oli kuulata Kari Kriikkut, meie aja kõige silmapaistvamat klarnetisti. 35 minutit  meelelist naudingut, ehedat erutust…” (Leipziger Allmanach, 23.01.2012)

Heida pilk proovisaali:

Modest Mussorgski kuulsaimale oopusele Pildid näituselt” on uute tegelaskujude ja vaatenurkadega täiesti uue elu andnud Jaapani Walt Disneyks nimetatud režissöör Tezuka Osamu. Tema samanimelise satiirilise animafilmi tegelaste hulgast leiame korrumpeerunud ajakirjaniku, suurlinna tehiskeskkonnas eksleva putuka, võimuka suurettevõtja, ennasttäis telestaari, oma inimlike nõrkustega zen-preestri jt värvikad ning päevakohased tegelased.

ERSO 89. sünnipäev Estonia kontserdisaalis tuleb väga eriline.

 

KUJUTA PILTI!
18. detsembril kell 13 (lühendatud kontsert) ja kell 19 Estonia kontserdisaalis

Tan Dun. “Surm ja tuli: dialoog Paul Kleega”
Kaija Saariaho. D’om le vrai sens klarnetile ja orkestrile
Modest Mussorgski / Maurice Ravel. “Pildid näituselt” koos Tezuka Osamu samanimelise animafilmiga

KARI KRIIKKU (klarnet)
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Dirigent OLARI ELTS