Aktuaalne Kaamera: ERSO avab Neeme Järvi käe all 89. hooaja

18. september 2015.

Ees on ootamas kuus erinevat kontserdisarja, põnevaid uus-esitusi ja klassikat, muusikat seotakse filmi ja moega. Jätkuvad ka noortele ja lastele mõeldud populaarsed päevased kontserdid ning haridusprogrammid. Peadirigent Neeme Järvi on uhke ERSO praeguse kõrge professionaalse taseme üle, vahendas “Aktuaalne kaamera”.

“Mina naudin igat sekundit ja igat minutit, kui ma seda orkestrit juhatan ja mida rohkem huvitavaid kavu ja programme me teeme ja ettevõtmisi ette võtame, seda huvitavam peaks olema ka publikul, kelle jaoks me ju tegelikult muusikat mängime. Kõige paremas kvaliteedis ja hea ettekandega musitseerimine on kõige tähtsam asi, me anname head kunsti,” kiitis Järvi.

Ava-kontserdil tuleb ettekandele ka Sibeliuse viiuli-kontsert, milles debüteerib solistina orkestri uus kontsertmeister Triin Ruubel, kes hindab kõrgelt ERSO mitmekülgsust ja eriliselt sügavat vene muusika tunnetust.

“Mul kevadel oli selline huvitav juhus, et me mängisime siin neljapäeval ERSOga Prokofjevi II klaverikontserti. Ja siis järgmine päev ma sõitsin Saksamaale ja kuulsin seda ka seal. Ja on näha, mismoodi traditsioon Vene muusikaga istub sügaval selle orkestri hinges, et ta saab aru sellisest groteskist ja raskemeelsusest, kui Lääne orkestrid on võib-olla elegantsemad lääneliku muusikaga,” lausus Ruubel, kes rõhutas, et ERSO on meeletult võimekas orkester. “Mul on õudselt rõõmus siin olla,” kiitis naine.

Vaata katkendid Aktuaalse Kaamera kultuuriuudistest: http://kultuur.err.ee/v/94ce580e-2e05-4824-8520-0b3e6e352d69