Ilmus ERSO ja Neeme Järvi teine ühine heliplaat briti firmalt Chandos

31. märts 2015.

Äsja jõudis müügile ERSO ja Neeme Järvi uus heliplaat Slovakkia XX sajandi kõige  mõjukama ja tunnustatuma helilooja Eugen Suchoňi (1908–1993) orkestriteostega. Plaadile on jäädvustatud tema kuulsaim orkestriteos, 1953. aastal valminud “Metamorfoosid” ning rahvamuusika elementidega “Rustikaalne sümfoniett” tsüklist “Slovakkia pildid” ja Ballaad-süit. Teosed on salvestatud Estonia kontserdisaalis juunis 2013 ja mais 2014. Kuna avalikke kontserte toona ei toimunud, on heliplaat Eesti publikule suurepärane võimalus Suchoňi muusikaga tutvumiseks.  

Neeme Järvi ja Eesti Riiklik Sümfooniaorkester pühendavad plaadi helirežissöör Maido Maadiku (1960-2014) mälestusele. Koostöös Maadikuga on valminud suur osa ERSO senistest CDdest, sh 2004. aastal Eestisse esimese Grammy-auhinna toonud plaat Jean Sibeliuse kantaatidega.

Chandos Recordsi näol on tegemist ühe maailma juhtiva klassikalise muusika väljaandjaga, mis tegutseb aastast 1979 Ühendkuningriigis. Neeme Järvi juhatusel on Chandose märgi all ilmunud üle 250 heliplaadi.