LUDVIG JUHT 120. Kontrabassipäev Mustpeade majas (23.11.2014)

17. november 2014.

Selle aasta juulis möödus 120 aastat Eesti tuntuima kontrabassivirtuoosi Ludvig Juhti sünnist.

Sel puhul toimuvad lähipäevil mitmed kontserdid.

Reedel, 21. novembril soleerib ERSO ees Läti noorema põlvkonna kontrabassimängija, juba neljandat hooaega Berliini Filharmoonikute ridades töötav Gunārs Upatnieks. Olari Eltsi dirigeerimisel tuleb ettekandele Eduard Tubina Kontrabassikontsert, mis on kirjutatud Ludvig Juhti tellimusel ja innustusel.

Pühapäeval, 23. novembril on Mustpeade majas kavas kaks kontserti:

kell 16 algav kontsert hõlmab klassikalist kontrabassimuusikat, üles astuvad tänased Ludvig Juhtid,

kell 19 algav kontsert on jazzivõtmes ja sinna on lubanud tulla kõik Eesti praeguse hetke parimad jazzkontrabassimängijad, vahepause sisustab aga Linnateatri näitleja Argo Aadli katkenditega Patrick Süskindi võrratust raamatust “Kontrabass”.

Ludvig Juht

Heliloojal ja muusikateadlasel Alo Põldmäel on valminud tähelepanu vääriv raamat Ludvig Juhti ja Eduard Tubina kirjavahetusest “Armas sõber!”, mis räägib lahti Eduard Tubina Kontrabassikontserdi sünniloo. Raamat on müügil nii 21. novembril Estonia kontserdisaalis kui ka 23. novembril Mustpeade majas, samuti Eesti Teatri- ja Muusikamuuseumis ning kõigis hästivarustatud raamatupoodides.

Loe ka Mati Luki artiklit “Armas sõber Eduard!” (Sirp, 21.11.2014).

Lisaks toimub teisipäeval, 25. novembril ka Alatskivil Eduard Tubina muuseumis raamatu “Armas sõber!” esitlus  ning väike kontsert Ludvig Juhti ja Eduard Tubina kontrabassimuusikast, esinevad Mati Lukk (kontrabass) ja Reet Ruubel (klaver).