ERSO tähistab reedese kontserdiga orkestri kontsertmeistri Arvo Leiburi juubelit

09. oktoober 2014.

MAESTRO-sarja teist kontserti juhatab kauaaegne Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri peadirigent Arvo Volmer, kes on pikka aega olnud ka Rahvusooper Estonia, Adelaide’i Sümfooniaorkestri ja Oulu Sinfonia peadirigent ja kunstiline juht. Käesolevast hooajast on Volmer Põhja-Itaalias Bolzano ja Trento Haydni Orkestri (Orchestra Haydn di Bolzano e Trento) peadirigent.

Reedese kontserdiga tähistab ERSO orkestri kauaaegse kontsertmeistri Arvo Leiburi juubelit. Leibur soleerib Tšaikovski kolmes palas viiulile ja orkestrile “Mälestus kallist paigast” ning kontserdi teises pooles, kui ettekandele tuleb Igor Stravinski “Kevadpühitsus“, täidab oma igapäevast rolli orkestri kontsertmeistrina. Arvo Leiburi tihe kontserttegevus solisti ja kammeransamblistina on pälvinud tunnustust nii kodu- kui välismaal. Aastal 2005 sai ta Eesti Muusikanõukogu aastapreemia silmapaistva solistitegevuse ja ERSO kõlapildi kujundamise eest, aastal 2008 omistati talle Hollandi Kuningriigi Oranje-Nassau orden pikaajalise töö eest Hollandi sümfooniaorkestrite kontsertmeistrina. Arvo Leiburi koostöö ERSOga sai alguse juba tema õpingute ajal, ligi 30 korral on ta ERSO ees astunud üles solistina, sh 1993. aastal festivalil Europamusicale Münchenis, alates 2001. aastast töötab ta orkestri kontsertmeistrina.

Arvo Leibur: “Kontsertmeister on nagu vahelüli dirigendi ja orkestri vahel. Aga võib tekkida ka olukordi, kus kontsertmeister peab suutma proovi läbi viia, kasvõi mingite raskete kohtade läbimängimiseks.” (Vt. lisatud fotot).

NB! Kontserdi dirigent on vahetunud mõjuvatel põhjustel, Nikolai Aleksejeviga kohtub Eesti publik 27. veebruaril 2015 kontserdil “Rahmaninovi Kolmas” ja 27. märtsil kontserdil “Peterburi”.

VOLMER & STRAVINSKI

10. oktoober 2014 kell 13 ja 19, Estonia kontserdisaal
Sarja MAESTRO II kontsert

Mihhail Glinka. Hispaania avamäng nr 1 “Aragoni hota” (“Jota aragonesa”)
Pjotr Tšaikovski. “Mälestus kallist paigast” (“Souvenir d’un lieu cher”)
Igor Stravinski. “Kevadpühitsus” (“Le sacre du printemps”)

Arvo Leibur (viiul)
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Dirigent ARVO VOLMER

Täpsem info ja piletid