IN MEMORIAM. Ville-Markus Kell

24. september 2014.

VILLE-MARKUS KELL
28. VII 1960 – 18. IX 2014

Meie hulgast lahkus helilooja, pedagoog ja kultuurijuht, ERSO endine direktor Ville-Markus Kell.

Ville-Markus Kell lõpetas Tallinna Riikliku Konservatooriumi 1983. aastal kompositsioonierialal Lepo Sumera õpilasena. Aastail 1980–84 töötas ta Eesti Raadios helirežissöörina, seejärel õpetajana Nõmme lastemuusikakoolis ja Tallinna Muusikakeskkoolis. 1989–93 töötas ta Eesti Raadio segakoori, 1994–99 Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri, 1999–2001 Kõrvemaa Muusikakooli ja 2001–2003 Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli direktorina. Seejärel tegutses ta Loksa kultuurikeskuse juhatajana, õpetajana Raasiku, Lasila ja Võsu põhikoolides ja Sillamäe Gümnaasiumis, Väike-Maarja valla rahvamaja direktorina ja viimastel aastatel Mustvee kultuurijuhina.

Ville-Markus Kella heliloomingusse kuuluvad orkestriteosed, sh kaks sümfooniat, ning kammer- ja vokaalmuusika.

Kolleegid jäävad Ville-Markus Kella meenutama kui otsustavat ja hakkajat organisaatorit, kes direktorina ei pidanud ühtegi tööd liiga vähetähtsaks, et sellele ise käed külge panna.

Aastail 1993-2001 ERSO peadirigent olnud Arvo Volmer meenutab: “Ilma Ville ennastunustava pühendumiseta ei oleks ERSO rasketest aegadest nii kiirelt toibunud. Ei olnud ühtegi asja, mille kohta ta oleks öelnud, et see ei ole direktori töö, olgu siis tegemist esimese hooajabukleti koostamise ja trükkimise või kanalisatsioonitorudest instrumentide meisterdamisel Penderecki teose ettekandeks.”

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester avaldab kaastunnet lahkunu lähedastele.

Ville-Markus Kella ärasaatmine toimub 26. septembril kell 15 Tallinnas Pärnamäe krematooriumis.