Kaks põnevat nädalat Neeme Järvi käe all: “Lihtsalt Mozart“ ja “Ilja Muromets“

18. veebruar 2014.

Eile alustas Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga tööd orkestri peadirigent ja kunstiline juht Neeme Järvi. See oli esimene kohtumine pärast novembrikuist pikka ja edukat Ameerika-turneed. Alates 1. veebruarist 2014 toimib ERSO sihtasutusena ning maestro Neeme Järviga on sõlmitud orkestri kunstilise juhi ja peadirigendi leping kuni 2017. aasta juulini.

Sel reedel, 21. veebruaril astutakse publiku ette helge ja rõõmsa kavaga “Lihtsalt Mozart“, kus kõik teosed on kas Mozarti sulest või tema muusikast inspireeritud. Solistiks on tunnustatud Mozarti-interpreet Kalle Randalu.

Järgmisel nädalal on kõrvuti ERSOga laval Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia sümfooniaorkester. Kontserdil “Ilja Muromets“ tuleb ettekandele Vene helilooja Reinhold Glière’i tuntuim sümfoonia “Ilja Muromets“. Camille Saint-Saënsi II klaverikontserdis soleerib tunnustatud Eesti pianist, mitmete rahvusvaheliste konkursside laureaat Marko Martin.  Publiku ette astutakse lausa kahel korral: reedel, 28. veebruaril Estonia kontserdisaalis ning laupäeval, 1. märtsil Jõhvi kontserdimajas (Jõhvi kontserdi korraldaja on Eesti Kontsert).

Heida pilk ka proovisaali:

Täpsem info ja piletid:
614 7788
erso@erso.ee