Juba sel reedel Estonia kontserdisaalis: pianist Marko Martin ja dirigent Neeme Järvi

26. veebruar 2014.

Kolmel järjestikusel reedel kõlavad Estonia kontserdisaalis imekaunid klaverikontserdid. Suur klaveriparaad sai alguse möödunud nädalal Kalle Randalu soleerimisel, praegu käivad proovid koos pianist Marko Martiniga, kelle esituses kõlab reedel Prantsuse helilooja Camille Saint-Saënsi imekaunis II klaverikontsert ning järgmisel nädalal ootame ERSO ette Vene pianist Konstantin Lifschitzit, kes koos kauaaegse Moskva Suure Teatri peadirigendi Aleksandr Vedernokoviga toob ettekandele Aleksandr Skrjabini Klaverikontserdi.

Sel nädalal on solistiks tunnustatud Eesti pianist, mitmete rahvusvaheliste konkursside laureaat Marko Martin, kes lisaks Eesti orkestritele on esinenud koos Londoni Philharmonia Orchestra ning Calgary Filharmoonia orkestriga ning andnud kontserte Londoni Barbican Hallis ja Wigmore Hallis, Hamburgi Musikhalles, Leipzigi Gewandhausis, Toronto Glenn Gould Studios jm.
Dirigendipuldis on ERSO peadirigent ja kunstiline juht, armastatud maestro Neeme Järvi.

Lisaks põnevale ja meeleolukale kavale ja suurepärastele interpreetidele on kontsert eriline ka sellepärast, et koos ERSOga on laval noored muusikud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemiast.

Heida pilk proovisaali:

 

Ootame Teid kontserdile “ILJA MUROMETS”!