Alguse saab ERSO ja ERRi uus ühisprojekt

06. veebruar 2014.

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester on sel nädalal muinasjutumaailmas, nimelt jõuab reedel taas kuulajaini Engelbert Humperdincki muusikalise muinasjutu “Hans ja Grete” kostüümide ja lavastuslike elementidega versioon. Nimiosades soleerivad Viini Volksoperi solist metsosopran Annely Peebo ja sopran Kädy Plaas, jutustaja rollis on Linnateatri näitlejanna ja populaarse telesaate „Su nägu kõlab tuttavalt“ võitja Evelin Võigemast. Kaastegevad on ka Rahvusooper Estonia solistid Juuli Lill, Kadri Kipper ja René Soom ning poistekoor, dirigendipuldis Põhjamaade Sümfooniaorkestri ja Sarasota Sümfooniaorkestri peadirigent Anu Tali.

Juba möödunud hooajal publiku poolehoiu võitnud projekt pälvis positiivse tagasiside ka Sirbi veergudel: “Oskuslikult põimitud lühivariant andis mõjusa efekti: lapsed püsisid pidevas huvitatuses ja nii sai kindlasti paljudele süstitud sümfoonilise muusika hea pisik” (Tiiu Levald, Sirp, 25.01.2013).

“Hansu ja Grete” päevase kontserdiga (reedel kell 13) saab alguse ERSO ja Eesti Rahvusringhäälingu vaheline uus projekt, mille käigus tehakse ERRi kultuuriportaalis kultuur.err.ee video-otseülekanne mitmetest ERSO selle hooaja kontsertidest.

 

Videoklipp eilsest proovist:

 

Engelbert Humperdincki muinasjutuooperi “Hans ja Grete” kontsertettekanne

Reedel, 7. veebruaril kell 13 ja 19 Estonia kontserdisaalis ning kell 13 portaalis kultuur.err.ee

Grete – KÄDY PLAAS (sopran)
Hans – ANNELY PEEBO (metsosopran, Viini Volksoper)
Nõid – JUULI LILL (metsosopran, Rahvusooper Estonia)
Unehaldjas – KADRI KIPPER (sopran, Rahvusooper Estonia)
Isa – RENÉ SOOM (bariton, Rahvusooper Estonia)
Jutustaja – EVELIN VÕIGEMAST (Tallinna Linnateater)

Rahvusooper Estonia poistekoor
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Dirigent ANU TALI

 

Täpsem info

Kadri Tali

5159243