ERSO toob kuulajani meelelahutuse selle sõna parimas tähenduses

12. detsember 2013.

Sel nädalal on Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ees orkestri endine peadirigent, maailma kontserdilavadel hinnatud Arvo Volmer ja kevadel suure populaarsuse saavutanud noorte interpreetide telekonkursi “Klassikatähed” võitja tšellist Marcel Johannes Kits. Ettekandele tuleb imeilus, ideaalselt praegusesse jõuluootusaega sobiv muusika: Benjamin Britteni üks populaarseimaid teoseid “Variatsioonid ja fuuga Purcelli teemale“ ehk “Noorte teejuht orkestri juurde“, Edward Elgari Tšellokontsert  ning Camille Saint-Saënsi pühalik ja meeleolukas Kolmas, nn “Orelisümfoonia”, mis on pühendatud Ferenc Lisztile. Kolmapäevase proovi vaheajal kommenteeris kavavalikut Arvo Volmer: “Muusika kuulamine ei pea alati olema pingutus. Mitmed heliloojad on aru saanud, et muusika võib olla ka meelelahutus selle sõna parimase tähenduses.”

Marcel Johnnes Kits pälvis “Klassikatähtede” konkursil lisaks peapreemiale ka Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ja Eesti Kontserdi preemiad. Soleerimine Eesti esindusorkestri ees on suur au ja väljakutse. Marcel Johannes Kits: “Koostöö ERSO ja Arvo Volmeriga on suurepärane. Mida rohkem ma Elgari Tšellokontserti mängin, seda rohkem nüansse sealt avastan ja seda enam ta mulle meeldib.”

Reedel, 13. detsembril kell 19 Estonia kontserdisaalis

Benjamin Britten. ”Variatsioonid ja fuuga Purcelli teemale”
Edward Elgar. Tšellokontsert e-moll, op 85
Camille Saint-Saëns. Sümfoonia nr 3 c-moll (“Orelisümfoonia”)

MARCEL JOHANNES KITS (tšello)
Eesti Riiklik Sümfooniaorkester
Dirigent ARVO VOLMER