”Eliitkontserdid”: MATI LUKK (kontrabass), 22. oktoobril Estonia kontserdisaalis

18. oktoober 2013.

Teisipäev, 22. oktoober 2013 kell 19, Estonia kontserdisaal

Kontserdisari ”Eliitkontserdid”

MATI LUKK (kontrabass)

Kaastegevad Mihkel Peäske (flööt), Arvo Leibur (viiul), Harry Traksmann (viiul), Lauri Väinmaa (klaver), Theodor Sink (tšello), Sandra Klimaite (vioola).

Kavas:
Johannes Matthias Sperger. Kvartett D-duur op. 110
Antonín Dvořák. Kvintett
Ralph Vaughan Williams. Kvintett

Rikkaliku kammerkava fookuses on kontrabassikunstnik Mati Lukk, hinnatumaid ansambliste eesti muusikaelus. Mati Lukk on ERSO kontrabassirühma kontsertmeister ja õpetab EMTAs, on olnud kandvaks jõuks mitmesugustes orkestrites ja kammeransamblites, barokist nüüdismuusikani, Eestis ja Põhjamaades. Harukordne on ta viljakas solistitegevus: esimene soolokontsert juba 1984. aastal; Lukk on esitanud ning plaadistanud tähtsamaid kontserte kontrabassile ja orkestrile, shEduard Tubina ja Serge Koussevitzky kontserdid. “ERSO peab olema ja küllap ongi õnnelik, et võib uhkustada selliste solistivõimetega bassistiga.” (Toomas Velmet, Sirp). “Andumus oma instrumendile, meeletu energia ning sellest tingitud elektriseeritud toon ja tehniline üleolek.” (Ardo Västrik, Sirp).

Arvo Leibur on ERSO kontsertmeister, Mihkel Peäske ERSO flöödirühma kontsertmeister.