ERSO Estonias. Tasuta üritused publikule

03. september 2013.

LAADAPÄEV

Pühapäev, 8. september kell 12–17

Kutsume kõiki Estonia teatri- ja kontserdimaja ümbruses toimuvale teatrilaadale ning Estonia kontserdisaali ees paiknevale ERSO alale.

Kell 14.00 esinevad ERSO ja maestro Neeme Järvi Estonia suurel välilaval. Ettekandele tulevad Heino Elleri sümfooniline poeem “Koit”, Eduard Tubina  I viiulikontserdi II osa (solist Sigrid Kuulmann) ja Villem Kapi kooripoeem “Põhjarannik” (kaastegev Eesti Rahvusmeeskoor). Lisaks põnevatele muusikalistele etteastetele tutvustab ERSO direktor Kadri Tali ERSO algava hooaja kontserte ja pikka Ameerika-turneed.

ERSO laadapakkumised:

  • Terve päeva on ERSO algava hooaja kontsertide üksikpiletid müügil tavahinnast 30% soodsamalt (soodushinnaga pileteid saab osta ERSO telgis, piletimüügitelgis, teatrimaja kassades ning www.piletimaailm.com).
  • Eripakkumised peredele kontsertidele “Hans ja Grete” (7.02.2014) ning “Star Wars” (14.03.2014)
  • Õnneloos, mille peaauhindadeks on maestro Neeme Järvi autogrammiga kontserdiplakatid, CD-plaadid ja ERSO raamatud ning ERSO kinkekaardid. Lisaks rohkelt väiksemaid auhindu!
  • Müügil ERSO plaadid ja meened.
  • Oma silmaga saab vaadata Eesti esimest Audi A6 Hybridi, mille on ERSO käsutusse andnud AUDI – orkestri kuldsponsor aastast 2004.
  • ERSO külalisi kostitavad orkestri hooaja 2013/14 peasponsor E-Piim ja kohvipartner BestBeans.

PUBLIKUMAGNET: ERSO avalikud proovid maestro Neeme Järviga

9., 10., 11. september kell 10.00–11.15, Estonia kontserdisaal

Haruldane võimalus külastada ERSO ja maestro Neeme Järvi orkestriproove. Kavas on F. J. Haydni oratoorium „Aastaajad“, mille ettekanne toimub avalikul kontserdil 12. septembril Estonia kontserdisaalis. Kaastegevad solistid Kaia Urb, Mati Turi ja Uku Joller ning Eesti Filharmoonia Kammerkoor.

Palume publikul kohal olla hiljemalt kell 9.50.


ERSO PÄEV: ERSO ansamblid välilaval

K, 11. september kell 14.00–17.00, Estonia välilava

Esinevad ERSO ansamblid: keelpillikvartett Prezioso, barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel, ERSO löökpilliansamblid ning duo Meelis Vind – Raivo Tafenau.


Tšaikovski V sümfoonia

L, 14. september kell 18.00, Estonia välilava

ERSO ja dirigent Nikolai Aleksejev

Käesoleval aastal täitus kauaaegsel ERSO peadirigendil Nikolai Aleksejevil 30 aastat debüüdist ERSO ees. Tema juhatusel tuleb spetsiaalselt Estonia teatrimaja juubelipidustusteks püstitatud välilaval ettekandele Pjotr Tšaikovski V sümfoonia. Koos ERSOga on Nikolai Aleksejev publikule pakkunud rohkelt kauneid muusikaelamusi, millest eredaimatena kerkivad esile just mitmed Vene heliloojate teoste tõlgitsused.


AUTOGRAMMITUND

E, 16. september kell 17.00, Estonia talveaed
Maestro Neeme Järvi, pianist Kalle Randalu, helilooja Erkki-Sven Tüür ja ERSO kauaaegne inspektor ja mänedžer Rein Mälksoo meenutavad lõbusaid lugusid lavalaudadelt. Autogrammitundi modereerib ERSO direktor Kadri Tali.

Ootame kõiki õpilasi, muusikasõpru, ajakirjanikke.
Üritused on tasuta!
Kohtumiseni!