ERSO Wiesbadenis ja Stockholmis

16. august 2013.

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester juhatab 87. hooaja sisse väliskontsertidega Wiesbadenis ja Stockholmis.

Laupäeval, 17. augustil esineb ERSO Saksamaal Wiesbadeni Kurhausi Friedrich von Thierschi nimelises saalis. Orkestrit juhatab Anu Tali ning viiulisolistiks on Alina Baeva. Kavas on Vene heliloojate looming: Glinka avamäng ooperile “Ruslan ja Ludmilla”, Tšaikovski Viiulikontsert ja Rimski-Korsakovi sümfooniline süit “Šeherezade”.

27. augustil annab ERSO koos peadirigendi ja kunstilise juhi Neeme Järviga kontserdi Stockholmi mainekal Läänemere Festivalil, kus Eesti esindusorkester osaleb juba neljandat korda. Solistina esineb Stockholmis ERSO möödunud hooaja resideeriv pianist Mihkel Poll, kelle esituses kõlab Griegi Klaverikontsert, peateosena tuuakse ettekandele Tubina V sümfoonia.

Kodupublikule avaneb ERSO 87. hooaeg 7. septembril Estonia kontserdisaalis piduliku hooaja avakontserdiga “100 aastat”.