ERSO ja Neeme Järvi Läänemere festivalil

26. august 2013.

Teisipäeval, 27. augustil annab ERSO koos peadirigendi ja kunstilise juhi Neeme Järviga kontserdi Stockholmi mainekal Läänemere festivalil. Kontsert toimub Rootsi Raadio kontserdisaalis Berwaldhallenis, kus peateosena tuuakse ettekandele Eduard Tubina V sümfoonia ning avalooks on Rootsi helilooja Lars-Erik Larssoni “Pastoraalne süit”. Edvard Griegi Klaverikontserdis soleerib mitmete rahvusvaheliste konkursside laureaat, möödunud hooajal ERSO juures resideerunud pianist Mihkel Poll, kellele president Toomas Hendrik Ilves andis hiljuti üle Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu noore kultuuritegelase preemia.

ERSO-le on see juba neljas kord Läänemere festivalil osaleda: 2005. aastal anti kontsert Arvo Volmeri, 2006. aastal Paavo Järvi ning 2011. aastal Tõnu Kaljuste juhatusel. Kodupublikule avaneb ERSO 87. hooaeg 7. septembril Estonia kontserdisaalis piduliku hooaja avakontserdiga “100 aastat”.

Üheteistkümnendat korda toimuva Läänemere Festivali korraldaja on Rootsi Raadio, festivali algatajaiks ja eestvedajateks on läbi aegade olnud dirigendid Esa-Pekka Salonen ja Valeri Gergijev ning Stockholmi Berwaldhalleni direktor Michael Tydén.

23. augustil alanud festivali avakontserdil kõlas Stockholmi Kuningliku Ooperi orkestri, koori ja solistide ning dirigent Esa-Pekka Saloneni esituses Berliozi “Romeo ja Julia”, 30. augustil toimuval lõppkontserdil esineb Peterburi Maria Teatri sümfooniaorkester peadirigent Valeri Gergijevi käe all, ettekandele tuuakse Igor Stravinski balletimuusika.

Rohkem infot XI Läänemere festivali kohta leiate SIIT.