ERSO ja Anu Tali Wiesbadenis

20. august 2013.

17. augustil andis Eesti Riiklik Sümfooniaorkester eduka kontserdi Wiesbadeni Kurhausi Friedrich von Thierschi nimelises saalis. Anu Tali juhatusel kõlasid Mihhail Glinka avamäng ooperile “Ruslan ja Ljudmila”, Pjotr Tšaikovski Viiulikontsert ning Nikolai Rimski-Korsakovi sümfooniline poeem-süit “Šeherezade”. Solistiks oli Vene viiuldaja Aljona Bajeva.

Katked ajalehes Wiesbadener Kurier (19.08.2013) ilmunud arvustusest, autor Volker Milch:

“Juba Tšaikovski Viiulikontserdi esimese osa järel teenis noor viiuldaja Aljona Bajeva publikult aplausi ja braavohüüded.”

“Kui Tšaikovski puhul jäi Eesti dirigendi Anu Tali sooritus Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ees soliidselt korrektseks, siis Rimski-Korsakovi idamaine muinasjutusüit “Šeherezade” lahvatas tänu dirigendi erksale kehakeelele imekaunites kõlavärvides särama. Publiku nõudmisel tuli ettekandele ka lisapala – erakordse tundlikkusega fraseeritud Šostakovitši “Romanss” muusikast filmile “Kiin”.”