Esmakordselt Eestis: Postimees kannab veebis üle Nargenfestivali avakontserdi Ain Angeri ja ERSOga

06. juuni 2013.

Sel reedel, 7. juunil kl 19 saab esimest korda Eestis interneti otseülekandes jälgida klassikalise muusika kontserti: Postimees online kannab täies mahus üle Nargenfestivali avakontserdi, kus soleerib maailmakuulus eestlasest laulja Ain Anger ning esineb Eesti Riiklik Sümfooniaorkester Tõnu Kaljuste juhatusel.

Estonia kontserdisaalis toimuva avakontserdi keskmes on Tõnu Kõrvitsa ja Veljo Tormise looming, ettekandele tulevad teosed «Aeg»(Kõrvits) ja «Viimane laev» (Tormis/Kõrvits). Kava raamivad Joseph Haydni ja Sergei Rahmaninovi sümfooniad.

Saaremaalt pärit bass Ain Anger on praeguse ooperi-ilma kahtlemata tuntuim eestlane. Solistina Viini Riigiooperis publikut ja kriitikuid vaimustanud mees debüteeris möödunud hooajal ka ilmakuulsa Milano La Scala ooperiteatri laval Dalandina Wagneri ooperis «Lendav Hollandlane».

Nargenfestivali avakontsert kestab umbes kaks tundi, Postimehe partneriteks otseülekandel on Babahh Meedia, Nargenfestival, Klassikaraadio ja ERSO.

Klassikalise muusika kontserdi ülekanne veebis annab esimest korda võimaluse nautida kontserti nii helis kui ka pildis ka neil, kes saali ei mahu. Kontserdi helikvaliteedi tagab Klassikaraadio, kontserti saab ka raadio vahendusel kuulata.

Klassikalise muusika kontserdiülekandeid veebis pakub ka näiteks maailma üks tuntumaid kontserdisaale Lincoln Center New Yorgis.

http://www.tallinncity.ee/1261024/esmakordselt-eestis-postimees-kannab-veebis-ule-nargenfestivali-avakontserdi-ain-angeri-ja-ersoga