BRAAVO. Paavo Järvi 50

30. detsember 2012.

Aasta muusik 2012 Paavo Järvi andis intervjuu Klassikaraadiole 29. detsembril 2012, saate eetrisse mineku päeval, 30. detsembril, tähistab ta aga oma 50. sünnipäeva ning annab ERSOga kontserdi Pärnu kontserdimajas.

Paavo Järvi: “Minu jaoks on auhind Eesti aasta muusik 2012 kõige tähtsam, sest see on antud Eestis, kodus ning see näitab suurt tunnustust ning on mulle liigutav. See on eriline tunne, kui auhind tuleb kodust ja oma inimeste poolt, seda enam, et siin ei tunnustata niisama kergelt. Muusikute ainus ülesanne on püüda teha paremini kui eelmisel korral.
Muusika on alati mingil määral meelelahutus, kuid see on ka väga tõsine asi ja filosoofiliselt rääkide on see üks ajalootund; aga see ei tähenda, et see ei tohi olla lõbus, aga see peaks olema ka intellektuaalselt ja emotsionaalselt huvitav.”

Paavo Järvi on maailma tipporkestrite hulka kuuluva Orchestre de Paris’ muusikajuht, samuti Frankfurdi hr-Sinfonieorchesteri ja Bremeni Deutsche Kammerphilharmonie’ muusikajuht ning sügisest 2015 ka Tokio NHK sümfooniaorkestri peadirigent. Paavo Järvi juhib Eestis Järvi Suvefestivali ning ERSO tegevust kunstilise nõustajana.

Saate autor on Mirje Mändla.

Kuula