CONTRABASSISSIMO!: valik XX sajandi kontrabassikontserte Mati Luki, ERSO ja dirigent Toomas Vavilovi esituses

03. oktoober 2012.

Plaadilettidele on jõudmas uus heliplaat, unikaalne album, mis sisaldab kolme 20. sajandil kontrabassile ja orkestrile kirjutatud kontserti. Solist on kauaaegne ERSO kontrabassirühma kontsertmeister Mati Lukk, Eesti Riiklikku Sümfooniaorkestrit juhatab Toomas Vavilov. Sergei Kussewitzky Kontsert kontrabassile ja orkestrile fis-moll, op 3 on kirjutatud aastal 1903, Eduard Tubina Kontrabassikontsert 1948 ning Einojuhani Rautavaara “Angel of Dusk” (Kontsert kontrabassile ja orkestrile) 1980/1993. Kõik need teosed on Mati Luki soleerimisel kõlanud ka avalikel kontsertidel.

Mati Lukk: “Kõik kolm teost on olnud bassimängijate poolt väga hinnatud just oma põneva helikeele ja tehnilise nõudlikkuse poolest. Need lood valisin sellepärast, et ühelt poolt annavad nad mingi läbilõike 20. sajandil loodud kontrabassikontsertidest, teiselt poolt on kõik need lood mind erinevatel eluperioodidel igaüks omamoodi mõjutanud.” Mati Luki meenutusi ning nende plaadile jõudmise lugusid on võimalik kuulata Klassikaraadio Muusikatoa saates (3.10.2012).
Kuula