Suvi 2012: tšellokvarteti C-JAMi kontserdid

03. juuni 2012.

Kõik tšellokvartetti C-JAM liikmed töötavad igapäevaselt Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ridades. Ülevaate C-JAMi suvistest kontsertidest ja leiate ansambli kodulehelt: http://www.c-jam.eu/.

C-JAM on tegutsenud alates 2004. a sügisest, olles ainus selline koosseis Eestis, kus neli tšellisti, kellel kõigil on klassikaline muusikaharidus, pakub publikule neljale tšellole seatud rock- ja pop- ja klassikalist muusikat. Ansambli seaded on ainulaadsed ja originaalsed ning neid on võimalik nautida vaid C-Jami esituses. Kuulajatele pakutakse tuntud ja armastatud meloodiaid täiesti uues kuues.

Tšellokvartett on andnud kontserte kõikjal Eestis ning esinenud Tallinna kammermuusikafestivalil, Hingemuusika ja Meistrite akadeemias, Toompea muusikasalongis ja Mõisaromantika sarjas, Seitsme linna festivalil, Viru Folgil, festivalil “Juu Jääb” jne. Kontsertreisid on toimunud Lätis, Venemaal ja Belgias.

Koostööd on tehtud Anne Veski, Luisa Värki, Marvi Vallaste, Kaire Vilgatsi, Bonzo & Tõuni, Rebecca Kontuse ning Evelin Pangega. 2008. aastal osales ansambel kontserttuuril “Suvegurmee” koos Maarja ja Rannapiga ning koos on esinetud ka industriaalmuusika esitaja Evestusega MTV Eesti sünnipäeval. C-jam on salvestanud muusikat filmile “Sügisball” ja saatele “OP” ning välja andnud 2 plaati, “Hit the cello” ja “Cello on Air”.