NEEME JÄRVI 75

05. juuni 2012.

„Kõik, mida Neeme puudutab, muutub muusikaks“ (Paul Ganson, Detroiti sümfooniaorkester).

Eesti publikul on olnud õnn tunda seda puudutust juba 56 aastat – just nii palju aastaid möödus käesoleva aasta 13. mail Neeme Järvi debüüdist ERSO ees. Ideedest ja energiast pakatava Neeme Järvi tagasitulek ERSO peadirigendiks on viinud orkestri uuele tõusulainele. Publik on väga hästi vastu võtnud maailmapraktikas nii levinud kontserdisarjade süsteemi ning nagu tõendas hooaja lõpp, tuleb kuulajate soovil anda lisakontserte.

7. juunil tähistab armastatud dirigent oma 75. juubelisünnipäeva ning 5. juulil annab koos ERSOga sel puhul Estonia kontserdisaalis kontserdi „Suur suvine kohtumine: SÕBRAD“. Möödunud aasta suvel toimunud ning laulupeole pühendatud suvekontserdi korraldamise idee pärines president Toomas Hendrik Ilveselt. Toonase ülimenuka sündmusega pandi alus ERSO ja Neeme Järvi suvistele presidendi patroneeritud kontsertidele.

5. juulil pakutakse publikule suviselt kerget ning rõõmsameelset kava, kus J. Straussi, Rossini, Weberi ja Suppé teoste kõrval tuleb ettekandele ka Tšaikovski kuulus I klaverikontsert Neeme Järvi kauaaegse sõbra ja lavapartneri Aleksandr Markovitši soleerimisel.

Suur huvi on kuulajail olnud ka maikuus müüki jõudnud järgmise hooaja kontserdisarjade vastu, mis on kokku pandud orkestri kunstilise juhi ja peadirigendi Neeme Järvi eestvedamisel. Tema algatusel ja juhatusel saab publik uuel hooajal osa Haydni sümfoonilise loomingu tippude hulka kuuluvatest „Pariisi sümfooniatest“ ning kontserdisarjadest „Festivo“, „Klassikud“, „Meistriklass“, „1001 ööd“ ja „Maestro“. Täpsem info kontserdisarjade kohta on saadaval ERSO kodulehel ning sarjapiletid, mis üksikpiletitega võrreldes pakuvad 40%-list soodustust, on müügil kõigis Piletilevi müügikohtades ja Estonia kontserdisaali kassas.

Neeme Järvi kodulehekülg: www.neemejarvi.ee
Neeme Järvi ja ERSO koostöö: https://www.erso.ee/neeme-jarvi/
Järvi Suvefestival: http://jarvifestival.ee/est/