NÜÜD MÜÜGIL: kontserdisarjad 2012/2013

04. mai 2012.

ERSO toob hooajal 2012/2013
kuulajateni kuus atraktiivset kontserdisarja:
PARIISI SÜMFOONIAD
FESTIVO
KLASSIKUD
MEISTRIKLASS
1001 ÖÖD
MAESTRO


Kontserdisari PARIISI SÜMFOONIAD – välja müüdud

Kuuel kontserdil kõlavad ERSO peadirigent Neeme Järvi juhatusel Haydni sümfoonilise loomingu tippteoste hulka kuuluvad nn “Pariisi sümfooniad”, samuti Beethoveni Viies, Dvořáki Üheksas (“Uuest maailmast”) ja Berliozi “Fantastiline sümfoonia”. Solistidena astuvad üles Berliini Filharmoonikute esimetsasarvemängija Stefan Dohr, ERSO esiklarnetist Guy Spielman ja esiflötist Mihkel Peäske ning suurepärast solistikarjääri teinud flötist Sharon Bezaly, fagotist Martin Kuuskmann ja viiuldaja Sergei Giršenko.

Sarja PARIISI SÜMFOONIAD piletid on välja müüdud.
Saadaval on üksikpiletid.


Kontserdisari FESTIVO – välja müüdud

Orkestri ees on lisaks Neeme Järvile ka Eri Klas ja ERSO eelmine peadirigent Nikolai Aleksejev. Särava ooperigalaga tähistatakse Verdi ja Wagneri 200. sünniaastapäeva, Šostakovitši kuulsa Viienda sümfoonia ning Lemba I klaverikontserdiga Mihkel Polli soleerimisel minnakse pärast Tallinna kontserti ka Peterburi filharmoonia Suurde saali.

Sarja FESTIVO piletid on välja müüdud.
Saadaval on üksikpiletid.


Kontserdisari KLASSIKUD – välja müüdud

Kõlab kuldne klassika: kõrvuti Haydni, Mozarti ja Beethoveniga ka Schubert, Bruckner ja R. Strauss. Ainsa nüüdisaegse teosena tuleb ettekandele ameeriklase John Williamsi “Viis püha puud”, milles soleerib ERSO esifagotist Peeter Sarapuu.

Sarja KLASSIKUD piletid on välja müüdud.
Saadaval on üksikpiletid.


Kontserdisari MEISTRIKLASS – välja müüdud

Kõlavad meistriteosed suurepärases esituses: Schnittke Tšellokontserdis soleerib legendaarne Natalia Gutman, Olari Elts juhatab kõrvuti Mahleri VI sümfooniaga ka Helena Tulve Klaverikontserdi esiettekannet (solist Mihkel Poll) ning ERSO esitromboonimängija Andres Kontus esitab Ameerika helilooja Christopher Rouse’i Pulitzeri preemiaga pärjatud Tromboonikontserdi.

Kontserdisarja MEISTRIKLASS piletid on välja müüdud.
Saadaval on üksikpiletid.


Kontserdisari 1001 ÖÖD

Muinasjuttu ja müstikat ühendav kontserdisari toob kuulajateni Rimski-Korsakovi populaarse süidi “Šeherezade”, mille peategelaseks 1001 öö muinasjuttudest tuntud Pärsia kuninganna, jõulumuusika, kontsertettekandes Humperdincki ooperi “Hans ja Grete”, kus kõlavad paljud tuntud lastelaulud, ning Messiaeni armastusele pühendatud “Turangalila-sümfoonia”.

Sarjapilet 48 € / sooduspilet (üli)õpilastele ja pensionäridele 36 €.
Sarja 1001 ÖÖD piletid on müügil kuni 30.11.2012.
OSTA SARJAPILET


Kontserdisari MAESTRO

Maestro sarjas juhatavad orkestrit Neeme Järvi, Eri Klas ja Nikolai Aleksejev. Kaalukamate teostena kõlavad Tištšenko “Dante-sümfoonia” nr 3 alapealkirjaga “Põrgu” Nikolai Aleksejevi juhatusel, Wagneri “Parsifali” muusika Vliegeri seades, suurepärane Eesti muusika kava ning Fauré Reekviem.

Sarjapilet 48 € / sooduspilet (üli)õpilastele ja pensionäridele 36 €.
Sarja MAESTRO piletid on müügil kuni 15.02.2013.
OSTA SARJAPILET

SARJAPILETIGA VÕIDATE 40% ÜKSIKPILETITE HINNAST!
Sarjapiletid on müügil PILETILEVIS ja Estonia kontserdisaali kassas.