Neeme Järvist saab taas ERSO peadirigent

13. mai 2011.

ERSO eelmise juhi Andres Siitani ning toonase kultuuriministri Laine Jänese vahel puhkenud tülis sümfooniaorkestri kunstilise juhi kohalt lahkunud maestro Neeme Järvi asub järgmisest hooajast oma postile tagasi.

«ERSO uus kunstiline juht saab olema Neeme Järvi, kunstiline nõustaja Paavo Järvi ja esimene külalisdirigent Olari Elts. Kaks kuud tagasi tööle asudes oligi minu põhieesmärk taastada mõnus tööõhkkond,» ütles ERSO juht Kadri Tali intervjuus Kuku raadiole enne homset sümfooniaorkestri hooaja lõpetamist, vahendasid ERRi uudised.

Järvi tagasimeelitamine ei tulnud Tali sõnul raskelt: «Ei, Neeme Järvi ei ole kuhugi kadunud. Ta armastab seda orkestrit väga.»

Neeme Järvi esitas lahkumisavalduse ERSO peadirigendi kohalt pärast seda, kui kultuuriminister Laine Jänes vallandas orkestri toonase juhi Andres Siitani.