ERSO mängib esmakordselt Vormsi saarel

27. juuni 2009.

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester annab täna õhtul oma esimese kontserdi Vormsi saarel.

Harukordne muusikasündmus sünnib Vormsil orkestri ja festivali „Klaaspärlimäng“ ühisel korraldusel. See on festivali eelkontsert atraktiivses ümbruses, samas ka tänavuse „Klaaspärlimängu“ tutvustus laiemale avalikkusele.

ERSO kontsert toimub Paul Mägi dirigeerimisel Hullo küla jaaniplatsil algusega kl 20 spetsiaalselt paigaldatud laval ja on kuulajaile tasuta. See on ERSO, Vormsi valla ning “Klaaspärlimängu” kingitus Vormsi elanikele ja kõigile külalistele.

Kontsert on peasihiks ka Eesti Heliloojate Liidu hooaja viimasele väljasõidule.

Kell 16 toimub Vormsi koolituskeskuses “Klaaspärlimängu“ korraldajate ning heliloojate kohtumine publiku ja ajakirjanikega.

ERSO õhtuses kavas on Antonín Dvořáki Sümfoonia nr 9 („Uuest maailmast“), brasiilia 20. sajandi klassiku Heitor Villa-Lobosi Kontsert suupillile ja orkestrile (solist Gianluca Littera Itaaliast) ning festivali tellimusena ka üks esiettekanne – heliloojate Ülo Kriguli, Mariliis Valkoneni ja Timo Steineri ühisteos "Send / Receive / Resound".

Õhtust teeb otseülekande Klassikaraadio.

Sümfooniakontserte on siiani toimunud Saaremaal ja Hiiumaal ning isegi Kihnu saarel. Nüüd lisandub Eesti “sümfooniliste saarte” nimistusse ka Vormsi.

http://uudised.err.ee/index.php?06169319