PRESSITEADE: ERSO osales mainekal festivalil Itaalias kõrvuti parimate Euroopa orkestritega.

16. september 2008.

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester andis eile (15.09.08) Veronas Teatro Filarmonico saalis kontserdi, võõrustajaks mainekas festival Il Settembre dell’ Accademia, mis on festivalidest üks olulisim klassikalise muusika sündmus Itaalias.

Olari Eltsi dirigeerimisel esitati Arvo Pärdi „Cantus in Memoriam Benjamin Britten“, Tšaikovski Sümfoonia nr 4 f-moll ja Sibeliuse Viiulikontsert f-moll, solistiks ERSO hooaja avakontserdilgi üles astunud USA tippviiuldaja Sarah Chang.

Kuu aega kestva festivali külaliste hulgas on ERSO kõrval sellised nimekad orkestrid nagu Dresdeni Staatskapelle (dir. Fabio Luisi), Berliini Raadio Sümfooniaorkester (dir. Marek Janowski), BBC Sümfooniaorkester (dir. Sir Andrew Davis), Prantsuse Rahvusorkester (dir. Kurt Masur), Moskva Riiklik Sümfooniaorkester (dir. Pavel Kogan) ja Orchestre des Champs-Élyseés (dir. Philippe Herreweghe). Teatro Filarmonico 1200-kohaline saal oli ERSO kontserdiks välja müüdud ja nii Eesti rahvusorkester kui ka Sarah Chang said ülisooja vastuvõtu osaliseks. Võimsa aplausitormi järel kõlas lisapalaks Sibeliuse „Kurb valss“.