ERSO läheb olümpiale

13. veebruar 2006.

Torino taliolümpiamängude kultuuriprogrammi raames toimub Torino katedraalis kolmapäeval, 15. veebruaril kell 21 Arvo Pärdi autoriõhtu. Esinevad Eesti Riiklik Sümfooniaorkester ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor, dirigeerib Olari Elts ning aset leiab helilooja spetsiaalselt olümpiamängude kultuuriprogrammi jaoks kirjutatud teose «La Sindone» maailmaesiettekanne.

Lisaks sellele kuuleb publik näiteks 1977. aastal kirjutatud «Arbost» ning viimastel aastatel valminud teoseid «Cecilia, vergine romana» ja «Da pacem Domine.»

«Arvo Pärt on tänapäeva muusikas üks olulisemaid teerajajaid, tema teose maailmaesiettekanne on kahtlemata suursündmus ning meil on suur au olla selle sündmuse läbiviijaks,» kommenteeris ERSO direktor Andres Siitan.

«La Sindone» kantakse ette sealsamas Torino katedraalis, kus asub kuulus inimese kujutisega surilina, mida paljud usklikud peavad Kristuse omaks.