Eesti muusika ja muusikud olümpial

14. veebruar 2006.

Kolmapäeval, 15. veebruaril kell 21 toimub Torino katedraalis (Cattedrale di San Giovanni Battista – Duomo) Arvo Pärdi autoriõhtu, kus esinevad Eesti Riiklik Sümfooniaorkester ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor, dirigeerib Olari Elts. Esiettekandele tuleb Arvo Pärdi “La Sindone” – spetsiaalselt Torino olümpiamängude jaoks kirjutatud teos. Esmaspäevane peaproov publikuga Estonia kontserdisaalis läks ülimenukalt ning nende positiivsete emotsioonidega on esinejatel kindlasti hea tunne Torinos Eestit esindada.

Kultuuriprogrammi koostajate eesmärk on tutvustada olümpialinn Torino kultuuripärandit võimalikult mitmekesiselt – esindatud on kunst, muusika, teater, tants, kino, kirjandus, ajalugu jpm. La Sindone ehk Torino surilina on üks tähtsam ja ühtlasi mõistatuslikum kristlik reliikvia, mida katoliku kirik peab Kristuse surilinaks. Jeruusalemmast keerulisi teid pidi Torinosse jõudnud surilina asukohaks on viimasel viiel sajandil olnud Torino katedraal.

Lisaks sellele tulevad ettekandele 1977. aastal kirjutatud kammerteos “Arbos” ning uuemast loomingust “Cecilia, vergine romana” ja “Da pacem Domine” koorile ja orkestrile.

Torino XX taliolümpiamängude kultuuriprogrammi kava: http://www.torino2006.org/ENG/OlympicGames/vieni_a_torino2006/olimpiadi_della_cultura.html