ERSO toob Tallinna Esa-Pekka Saloneni ja Hélène Grimaud’

12. mai 2005.

Vahetult enne augustikuist Baltic Sea Festivali, mis toimub Stockholmis, leiab ERSO korraldusel Tallinnas aset kaks festivaliesinejate kontserti, millest ühel säravad maailmakuulus soome dirigent Esa-Pekka Salonen ja tõusev prantsuse pianismitäht Hélène Grimaud.

10. augustil musitseerivad Estonia kontserdisaalis Rootsi Raadio koor ja orkester Martin Honecki juhatusel. Selle kontserdi üks soliste on Annely Peebo, kes esineb ka Stockholmis. Helsingi Linnaorkestri kontsert Esa-Pekka Saloneni ja Hélène Grimaud’ga toimub 11. augustil.

Pääsmed nendele kontsertidele on müügis alates esmaspäevast Eesti Kontserdi kassades ning vähemalt esialgu maksab pilet kahele kontserdile kokku 200 ja 150 krooni.
Veel enne suviseid suuresinemisi on aga ees mitu olulist sündmust. Maikuu jooksul ilmub orkestri direktori Andres Siitani sõnul ERSO-l kaks välismaiste firmade tehtud heliplaati. Virgin Classics annab välja Paavo Järvi juhatatud Edward Griegi "Peer Gynti" salvestuse ning soomlaste Alba Recordsi märgi all ilmub Eduard Tubina "Kratt".

Tavahooajale tõmmatakse aga joon alla homse sümfooniakontserdiga.

Võttes kokku ERSO aastatööd, nentis Andres Siitan, et hooaeg oli orkestrile edukas, ja stabiilse kontsertide arvu juures (2004. aastal oli orkestril 62 kontserti) on suudetud kasvatada publiku hulka. Lõppeval hooajal kasvas orkestri kontsertidel saalide keskmine täitumus umbes saja inimese võrra.