Muusikaelamus 2003 (Klassikaraadio aastalõpuküsitlus)

01. jaanuar 2004.

Väljavõtted pärinevad Klassikaraadio kodulehelt.

Tõstan lõppeva aasta oma meeldejäävaimaks muusikasündmuseks laupäeval, 20.12. toimunud HEATEGEVUSKONTSERTI – esinesid Eesti Riiklik Sümfooniaorkester Paavo Järvi juhendamisel, solist Kalle Randalu, meeskoor, Ellerheina tütarlaste koor + solistid. Fantastiline, VÕIMAS!!!
Inge

Minu selle aasta suurim muusikaelamus oli Beethoveni 9. sümfoonia, mida esitas ERSO Paavo Järvi juhatusel.
Tervitades, Laura

Sel aastal on olnud võimalus käia fantastilistelt kontsertidel! Paljusid lisaks kuulda Klassikaraadio vahendusel. Muidugi on raske valida! ERSO ja Nikolai Aleksejev on alati olnud tipptasemel! Ja kui valitud kava ei tarvitsegi olla see kõige põnevam (mis ei tähenda, et see ei meeldiks! Lihtsalt ei pea ju kõik hea olema lemmik), siis esitus mu meelest läheb ERSOl aina paremaks, mahlakamaks, vabamaks ja rõõmsamaks. Klaverisoliste on käinud väga tugevaid, nende hulgas kindlasti kõige eredam on olnud Vestards Šimkus Lätist. Tšellist Truls Mørk Norrast koos ERSO ja Paavo Järviga oli vapustav elamus Metodisti kirikus! Klaaspärlimängu festivalil oli väga liigutavaid kontserte, ka väga sügavale minevaid.
Kerttu

2003. aasta pakkus palju väga erinevaid kontserdielamusi, mis kõik olid erilised. Kõige suuremad elamused sain aga kahelt kontserdilt: maikuus J. S. Bachi h-moll missa ja detsembris Mozarti ja Beethoveni teosed ERSO esituses Paavo Järvi dirigeerimisel.
Riina Tallinnast

Ei oskagi nimetada kõige elamuslikumat muusikaelamust, kuid siin on mõned üksikud killud: * Berlioz – nii tema Reekviem Suurel Reedel kui ka oratoorium Kristuse lapsepõlv vahetult enne esimest adventi; * Bachi h-moll Missa (Philippe Herreweghe); * orelifestival, Rapla kirikumuusikafestival (eriti Haydni Loomine) ja pühapäevased orelitunnid EMA-s (ning nüüd ka teistes kohtades); * Vox Clamantise ja Filharmoonia Kammerkoori erinevad kontserdid; * ülekanne Beethoveni 9. sümfoonia ettekandelt koos Paavo Järvi intervjuuga.
Ester

… Imelise elamuse sain 21. detsembril Tartus ERSO kontserdil, mida juhatas Paavo Järvi ja kus oli kavas Mozarti klaverikontsert nr. 22 (Kalle Randalu) ning võimas ja imeilusate meloodiatega Beethoveni 9. sümfoonia.
Kalju ja Virve Viljandimaalt

… Kõige paremini on aga meeles viimased kontserdid, üks neist oli Berliozi “Kristuse lapsepõlv”…
Maie Kilingi-Nõmmelt