ERSO esituses kõlab 20. augustil ligi 50 muusikateost

14. august 2022.

20. augustil täidab Eesti Riiklik Sümfooniaorkester (ERSO) värskelt avatud Viimsi Artiumi terveks päevaks muusikaga. Ühe päeva jooksul annavad ERSO muusikud uhiuues kultuuri- ja hariduskeskuses 13 kontserti ning kõlab ühtekokku ligi 50 muusikateost.

Keskpäevast õhtutundideni astuvad kultuuri- ja hariduskeskuses Viimsi Artium üles ERSO muusikutest moodustatud kammerkoosseisud ja keelpilliorkester. Muuhulgas esinevad ERSO löökpillirühm, vioolarühm, klarnetikvartett, kontrabassiduo, ERSO puhkpillimängijad, keelpillikvartett Ardor koos pianist Lea Leiteniga ning Ensemble Auftakt. Kell 16 toimub suures saalis lastekontsert Eino Tambergi lastelauludega, milles soleerib Marianne Leibur. Kontserte külastades on publikul ühtlasi võimalus tutvuda uue maja ning selle paljude võimalustega. Lisaks Artiumi erinevatele siseruumidele toimub osa kontserte ka vabas õhus. Päevale paneb punkti sümfooniakontsert keskuse suures saalis, mida juhatab ERSO peadirigent ja kunstiline juht Olari Elts. „Õhtuse sümfooniakontserdi kava on disainitud pidades silmas taasiseseisvumispäeva ja uue saali avamist Viimsis,“ kirjeldab Elts kell 19 algaval kontserdil kõlavat muusikat. „Kuuleb ekstra saali avamiseks kirjutatud teoseid nagu näiteks Beethoveni „Kuningas Stephan“ kui ka paljusid Eesti rahva poolt armastatud lugusid.“

Kultuuri- ja hariduskeskus Viimsi Artium on kaasaegne, avatud ja interdistsiplinaarne kultuurikeskus, kus kohtuvad nii etenduskunstid, klassikaline, jazz-, pop- ja rokkmuusika, kunst, film, teadus ja haridus. Viimsi Artiumis põimuvad omavahel nii erinevad kultuurivaldkonnad kui ka rahvusvaheline, riiklik ja kogukondlik mõõde. Haabneeme kooli kõrvale rajatud kultuuri- ja hariduskeskuses on koos kõrvalhoonete ja välialaga 9000 ruutmeetrit pinda. Keskuses hakkavad igapäevaselt tegutsema valla muusikakool, kunstikool, teaduskool ja huvikeskus ning publikule hakatakse kõrgtasemel kultuurielamusi pakkuma 457-kohalise kontserdisaali kõrval ka 190-kohalises blackboxis ja 160-kohalises kammersaalis. ERSO päeva Viimsis toetavad Epiim ja Liviko.