In memoriam Rein Saue (04.01.1942 – 02.02.2022)

05. veebruar 2022.

Lahkunud on kauaaegne ERSO löökpillimängija ning löökpillipedagoog Rein Saue, kellel jaanuaris täitus 80 eluaastat. Pika elutee ERSOga seotud muusiku esimene õpetaja Tallinna muusikakoolis oli hilisem ERSO löökpillirühma kontsertmeister Kalju Terasmaa, Rein Saue ise oli aga ERSO praeguse löökpillirühma abikontsertmeistri Rein Roosi esimene õpetaja.

Pärnus sündinud Rein Saue lõpetas viiuli erialal Pärnu lastemuusikakooli ning 1967. aastal löökpilli erialal Tallinna muusikakooli, kus tema õpetajad olid Kalju Terasmaa ja Riho Laikvee. Aastail 1962–2005 töötas ta ERSO löökpillirühmas ning seejärel loodi just teda silmas pidades löökpillirühma assistendi ehk pillide transportija ja paikaseadja ametikoht.

Aastail 1967–1994 töötas ta õpetajana Tallinna muusikakoolis (praeguses Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis), kus tema õpilaste hulgas olid lisaks Rein Roosile Andrus Vaht, Gunnar Graps, Kristo Rajasaare jt.

1980ndatel mängis Rein Saue Mait Agu tantsurühma Peiar saateansamblis, esinedes folk-show’dega ka mitmes välisriigis.

Jääme Reinu mäletama kui head, rõõmsameelset ja kohusetundlikku, ent tagasihoidliku loomuga kolleegi, keda rühmakaaslased meenutavad erakordselt hea taldrikumängijana.

Rein Saue ärasaatmine on kolmapäeval, 9. veebruaril kell 15 Siselinna kalmistu uues tavandimajas (Toonela tee 7).