Täna kell 10 tulevad esitusele Eino Tambergi lastelaulud, koos ERSO solistidega esinevad lauljatar Marianne Leibur ja pianist Joel Remmel

01. juuni 2020.

27. mail täitus 90 aastat helilooja Eino Tambergi sünnist. Paljudele võib olla üllatuseks, et meile nii tuttavate ja omaste laulude muusika on kirjutanud peamiselt orkestri- ja lavamuusikale keskendunud Eino Tamberg. Lastekaitsepäeval kell 10 tervitavad ERSO liikmed koos laulja Marianne Leiburi ja pianist Joel Remmeliga oma kuulajaid live-kontserdiga, kus kõlab eesti lastelaulude klassika.

Marianne Leiburi sõnul on laval olles tunda, et esinejatele on Tambergi lastelaulud ammusest ajast tuttavad ning ta lisab, et ise teab ta kõige paremini “Karumõmmi unelaulu”. “Lapsena oli mul Jaan Kaplinski luuleraamat “Kuhu need värvid jäävad” Edgar Valteri illustratsioonidega. Selle kaanel on kunstnik kujutanud väga kihvtilt Kõdisid,” meenutab kontserdi solist ning mainib, et nii mõnigi Kaplinski luuletus on Tambergi lastelauluks saanud.

Marianne Leibur Tallinnast pärit lauljatar ja viiulimängija, kes õpib Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia magistrantuuris ning sel õppeaastal täiendab ennast Rootsi Kuninglikus Muusikaakadeemias. Möödunud hooajal sai ta laiemalt tuntuks TV3 saates “Su nägu kõlab varsti tuttavalt” ning möödunud aasta lõpus avaldas oma debüütalbumi, mis nomineeriti ka Eesti Muusikaauhindadel aasta debüütalbumi tiitlile. 2019. aastal pälvis ta ka esikoha ja Raimonds Paulsi eripreemia rahvusvahelisel konkursil “Riga Jazz Stage” ning hiljuti nimetati ta nooreks jazzitalendiks 2020. Lisaks laulmisele tegeleb Marianne ka heliloominguga ning eelmisel aastal sai tema pala “Tinasõdur” Uno Naissoo nimelisel loomingukonkursil esimese koha.

ERSOga seovad Mariannet aga lausa kaks vanemat põlvkonda: tema vanaisa, legendaarne löökpillimängija ja laulja Kalju Terasmaa oli üle poole sajandi ERSO löökpillirühma kontsertmeister, tema isa, viiuldaja Arvo Leibur on praegu ERSO kontsertmeister ning ema Terje Terasmaa mängib ERSO löökpillirühmas.

Otseülekanded Estonia kontserdisaalist toovad kuulajateni Mait Visnapuu, Tammo Sumera ja Klassikaraadio.

Kontserdid on tasuta. Soovi korral on võimalus anda vabatahtlik panus ERSO toetuseks. Lisainfo: erso.ee/tv.
ERSO TV live kontserdid jõuavad nii Youtube’i kui ka ERSO Facebooki.

Kavas:

“Poelaul” (tekst Ellen Niit)
“Kassilaul” (tekst Ellen Niit)
“Kõdilaul” (tekst Jaan Kaplinski)
“Hällilaul nukule” (tekst Leili Andre)
“Magusad sõrmed” (tekst Jaan Kaplinski)
“Suveöö laul” (tekst Ellen Niit)
“Vannimineku laul” (tekst Paul-Eerik Rummo)
“Karumõmmi unelaul” (tekst Heljo Mänd)

Saateansambel koosseisus
ARVO LEIBUR viiul
KADI VILU viiul
RAIN VILU vioola
TÕNU JÕESAAR tšello
LINDA VOOD flööt
MARTEN ALTROV klarnet
MADIS METSAMART löökpillid
JOEL REMMEL klaver

Seaded instrumentaalansamblile on teinud Elis Hallik.