Klassikaraadio tutvustab ERSO salvestatud Eino Tambergi autoriplaate

27. mai 2020.

ERSO on enam kui poole sajandi jooksul salvestanud kaheksa Eino Tambergi autoriplaati, neist viis on välja antud vinüülplaatidel (Melodija) ja kolm CD-del. Lisaks kõlab Tambergi muusika mitmetel kogumikel.

Vinüülplaatidel jõudsid Tambergi autoriplaatidena kuulajateni

  • Sümfooniline süit “Vürst Gabriel” (dirigent Sergei Prohhorov; 1957),
  • “Concerto grosso” ja  “Sümfoonilised tantsud” (dirigent Sergei Prohhorov; 1958),
  • “Kuupaisteoratoorium” (solistid Lehte Mark, Teo Maiste, Linda Rummo, Einari Koppel, dirigent Neeme Järvi; 1968) – KLASSIKARAADIO tutvustab plaati 30. mail 2020 kell 11.05 sarjas “Eesti klassikaplaat”. KUULA SAADET),
  • Süit balletist “Joanna tentata” (dirigent Eri Klas; 1975),
  • Viiulikontsert ja oratoorium “Amores” (solistid Irina Botškova, Leili Tammel, Sirje Puura, Ivo Kuusk, Väino Puura, kaastegev segakoor Noorus, dirigent Peeter Lilje; 1986) – KLASSIKARAADIO tutvustab plaati 29. mail 2020 kell 11.05 sarjas “Eesti klassikaplaat”. KUULA SAADET).

Neeme Järvi on salvestanud ERSOga (omaaegse nimetusega Eesti Raadio sümfooniaorkestriga) ka “Ballett-sümfoonia” (Melodija, 1960), Haagi Residentie-Orkestiga aga süidi balletist “Joanna tentata” (BIS, 2010).


Eino Tambergi esimesed sümfooniad (Antes 1996)

Eino Tambergi loomingu nimekirja kuulub neli sümfooniat. Neist kaks esimest kõlavad helilooja esimesel Saksa plaadifirma poolt välja antud autoriplaadil. Eesti Riiklikku Sümfooniaorkestrit dirigeerivad Peeter Lilje ja Neeme Järvi.

 

Klassikaraadio saatesarjas “Album” (26.05.2020) tutvustab heliplaati Lisete Velt.
KUULA SAADET


Eino Tamberg

Eino Tambergi autoriplaat (Antes 2000)

Eino Tambergi 70. sünnipäevaks ilmunud albumile on salvestatud läbilõige helilooja loomingu neljast aastakümnest. Eesti Riiklikku Sümfooniaorkestrit juhatab dirigent Arvo Volmer. Tambergi saksofonikontserdis soleerib Villu Veski.

Klassikaraadio saatesarjas “Album” (26.05.2020) tutvustab heliplaati Lisete Velt.
KUULA SAADET


Eino Tamberg - TrompetikontserdidEino Tamberg. Trompetikontserdid

Eino Tamberg on oma arvukate instrumentaalkontsertide seas komponeerinud enim teoseid trompetile ja orkestrile. 2010. aastal andis Eesti Rahvusringhääling välja albumi, millel kõlavad Tambergi trompetikontserdid nr 1 ja nr 2 ning “Trompetimuusika” op. 35/op. 126. ERSOt juhatab Paul Mägi, trompetisolist on Indrek Vau.

Klassikaraadio saatesarjas “Album” (26.05.2020) tutvustab heliplaati Kaisa Jõhvik.
KUULA SAADET


Eino Tambergi 90. sünniaastapäevale pühendatud erinädal 25.-30. maini toob Klassikaraadio eetrisse tema muusikaga albumid ja kontserdiõhtud. Lisaks kõlavad arhiivist aegadetagused vestlused helilooja endaga. TÄPSEM INFO

ERSO pühendab Eino Tambergi loomingule kaks kontserti, mis jõuavad ERSO TV vahendusel kõigi muusikasõpradeni.
Reedel, 29. mail kel 19 ootame teid osa saama kontserdist “Eino Tamberg 90”, kus kõlab Tambergi nii väiksematele kui ka suurematele koosseisudele loodud kammermuusika.
Esmaspäeval, 1. juunil kell 10 tervitame aga kõiki lapse lastekaitse päeva puhul Eino Tambergi lastelauludega.